422966506_7056c02f60_m.jpg

Op vrijdag 16 maart vertrok er weer in alle vroegte een groep naar de Cebit. Vijf uur was voor de meesten haalbaar hoewel we toch nog even moesten wachten op een “langslaper”. Hoewel de CeBit natuurlijk absoluut de moeite van het bezoeken waard is, blijkt toch ieder jaar weer dat er binnen de groep ook allerlei processen zich afspelen.
Maar eerst over de CeBit. Dit jaar heb ik heel wat hallen overgeslagen en met wat begeven in het opzoeken van specifieke informatie. Wat me wel opviel is dat Oost Europa goed vertegenwoordigd was. Er was op een Russiche stand een presentatie in het Russisch te volgen zonder vertaling. Daarnaast waren er natuurlijk veel spullen uit het oosten, de landen China, Taiwan, Korea waren er weer dominant aanwezig. Omdat ik lang niet alles heb gezien kan ik niet inschatten of het meer, minder of gelijk aan de laatste jaren was. s Middag waren we uitgenodigd op de stand van Nieder Saksen waar Offis uit Oldenburg een stand had. We kregen een korte rondleiding over de stand.
Om half vijf vertrokken we weer richting Groningen. Tijdens het diner werden de ervaringen gedeeld. Hoewel het onmogelijk is om alle gesprekken te volgen blijkt dit toch ook erg door de deelnemers gewaardeerd te worden. Het is de eenvoudigste manier om te doen aan kennismanagement. met elkaar in een bus naar een spraakmakend event. De onvriendelijke vertrektijd van 5 uur zorgt ervoor dat alleen de echte geinteresseerden meegaan. Toch moesten we dit jaar meer dan 10 mensen teleurstellen.


Het stille midden

Voorbij gebabbel van innerlijke stemmen
en vlagen van divers gevoel
is een opening naar binnen
met liefde voor wat is
en een venster naar buiten
om de ander te zien, te horen
en niet altijd te begrijpen.

Dat maakt niet uit;
we zijn allen sterren aan dezelfde hemel
harten op dezelfde aarde
en doordrongen van het stille midden
waarop slechts afgestemd hoeft te worden

© Helena Kwaaitaal

Archief