logo-janhut.jpgInmiddels is het redelijk breed bekend dat ik voor mezelf begin. Als je dan voor jezelf begint moeten er een hoop dingen geregeld worden. KvK, belastingdienst, verzekeringen, een huisstijl, aparte bankrekening en zo zijn er nog wel een aantal dingen te verzinnen. Dat alles moet er een beetje tussendoor. Het begint er al aardig op te lijken.
Want hoewel het lijkt of het een overgang is toch is het niet veel anders dan voor de tijd. Druk aan de slag met van alles en nog wat. In tegenstelling wat ik veel hoor ben ik me niet aan het Focussen. Of het moet de auto al zijn (Een Ford Focus 🙂 ).
Mijn vorige weblog had de titel “Hutsspot”. Een beetje met een knipoog naar Hotspot, maar een snelle lezer kon ook hutspot lezen. Oftewel de pot van Hut. Maar voor mij betekend het ook wel de gestampte pot. Alles een beetje door elkaar en eenvoudig. Haute Cuisine is niet echt aan mij besteed. Misschien vind ik dat ook wel het leukst in mijn werk: met eenvoudige middelen iets werkbaars te maken. In internet termen wordt de kreet “[[wikipedia:Mashup]]” gehanteerd. Lijkt wel een beetje op hutspot.
Ik dacht dat het een hele klus zou zijn om een logo te vinden die bij dit alles past. Een goede vriendin had al aangeboden iets te maken. En toen ik voor het eerst zag met de uitleg erbij was ik er wel erg blij mee.
De uitleg die er bij kwam was: Het is een sterke vereenvoudiging van een veelzijdige Jan. In de ogen van de maakster is dat waar ik sterk in ben: complexe zaken terugbrengen tot hun eenvoudige kern. Een beetje no-nonsense tot kunst verheven.
Dat voelde gelijk goed.

Het stille midden

Voorbij gebabbel van innerlijke stemmen
en vlagen van divers gevoel
is een opening naar binnen
met liefde voor wat is
en een venster naar buiten
om de ander te zien, te horen
en niet altijd te begrijpen.

Dat maakt niet uit;
we zijn allen sterren aan dezelfde hemel
harten op dezelfde aarde
en doordrongen van het stille midden
waarop slechts afgestemd hoeft te worden

© Helena Kwaaitaal

Archief