Na een poosje over de lokale media nu maar weer eens over ICT. Ik kreeg vandaag Computable in de bus een vakblad voor ICT-ers en ik lees daarin altijd met veel genoegen de collumn van Jacob Spoelstra. Hij is ICT-er en stand up comedian. Hij neemt het spotje van Logica op de hak. Die hebben een spotje gemaakt waarin ze tegen de klant en strijde trekken ehm, tegen projecten. 
[youtube vv07x66wZcE]
Nou ja je krijgt wel bepaald personeel op deze manier. Want niet iedereen voelt zich geroepen om duurzame Business Value te creeren. Nu is volgens Logica het spotje niet bedoeld om te werven maar om bekendheid te generen onder ict-managers. Toch raar dat het spotje dan wel onder www.logica.nl/carriere te vinden is.

Jacob sluit af met de opmerking dat het vervolg natuurlijk een spotje wordt met een andere scene uit Braveheart waar de krijgers hun blote kont tonen aan de tegenstanders. Want als je dan toch aan je klanten wilt uitleggen wat je doet is dit een mooie scène.

Wat dat betreft lijken grote ICT bedrijven misschien wel op grote financiele instellingen. Het grote verschil is dat er nog heel veel middelgrote en kleine bedrijven in de ICT zijn. In de financiele wereld zijn die er nauwelijks meer. Ergens zag ik een documentaire waar iemand suggereerde dat eerst de grote financiele bolwerken afgebroken moeten worden tot een iets overzichtelijk formaat. Tot die tijd zullen er injecties in moeten want zelf zullen die bedrijven niet in staat zijn zich te genezen. Natuurlijk kan ik dat niet overzien maar mijn gevoel zegt dat er wel eens een kern van waarheid in kan zitten.

OK genoeg geschreven op ten strijde tegen de klanten eh projecten op zoek naar Business Value.

 

 

Het stille midden

Voorbij gebabbel van innerlijke stemmen
en vlagen van divers gevoel
is een opening naar binnen
met liefde voor wat is
en een venster naar buiten
om de ander te zien, te horen
en niet altijd te begrijpen.

Dat maakt niet uit;
we zijn allen sterren aan dezelfde hemel
harten op dezelfde aarde
en doordrongen van het stille midden
waarop slechts afgestemd hoeft te worden

© Helena Kwaaitaal

Archief