Oud en nieuw. Als er ooit iets van toepassing is op onze situatie dan is het nu wel. We zijn druk bezig in het nieuwe huis wat eigenlijk een oud huis is. De bodem is bereikt en vanaf volgende week gaan we verder met opbouwen. De verdieping is al weer aardig ingericht, nog plamuren, behangen verven etc. maar dan zijn de eerste kamertjes af. Het sloop materiaal is inmiddels de 20 kubieke meter ruim gepasseerd we zijn bezig met de 4e container. Het eelt begint al weer aardig te groeien op mijn handen.

Maar eerst oud en nieuw vieren. Traditioneel wordt er op ons dorp veel met carbid geschoten. De bekendste zijn natuurlijk de Carbidboys met rond de 100 bussen maar onderweg kram ik er nog minimaal 4 plaatsen tegen waar men met Melkbussen in de weer was.

Mijn neefje )zeg maar gerust Neef’ was met zijn kameraden ook in de weer. Daar konden we ook nog onze laatste vloerplanken in een vuurton in vlammen op zien gaan.  De jongen hadden van voorgaande jaren geleerd dat Cabid schieten leuk is maar dat het ophalen van de deksels en ballen minder leuk is dus hadden ze achter een Quad een karretje om de deksels en ballen weer te verzamelen. Mooi die oude traditie met nieuwe hulpmiddelen.

Het jaar zit er weer op. Een nieuw jaar staat te dringen.

Gelukkig Nieuwjaar!!!

 

Het stille midden

Voorbij gebabbel van innerlijke stemmen
en vlagen van divers gevoel
is een opening naar binnen
met liefde voor wat is
en een venster naar buiten
om de ander te zien, te horen
en niet altijd te begrijpen.

Dat maakt niet uit;
we zijn allen sterren aan dezelfde hemel
harten op dezelfde aarde
en doordrongen van het stille midden
waarop slechts afgestemd hoeft te worden

© Helena Kwaaitaal

Archief