Over een paar dagen is het 10 jaar geleden dat ik begon te bloggen. In het begin was dat nog een beetje adhoc. Al snel kwam er een ritme in wat de laatste jaren er toe heeft geleid dat er iedere week een blog verschijnt. op 6 juni 2004 verscheen mijn eerste blog. Leuk en nu? Stoppen? Veranderen? Zo nu en dan komen er reacties en als ik kijk naar de statistieken, 3000 unieke bezoekers per maand…. toch leuk. En weinig reacties op mijn blog vertaal ik maar dat mijn verhalen niet al te schokkend zijn. Dat past ook wel een beetje bij mijn persoon, Niet direct een mening verkondigen eerst maar kijken hoe het voelt. Niet dat ik geen mening heb echt wel maar soms zijn de meningen ogenschijnlijk tegenstrijdig maar bedoelen we hetzelfde.

 

Soms jeuken me de vingers wel eens om een ongezouten te willen vertellen hoe ik er over denk. Ik kwam vandaag 2 video’s tegen die dat in zich hebben.Luid en duidelijk zo is het maar net. Dat zou ik ook gezegd kunnen hebben. Misschien moet ik de komende 10 jaar wat steviger in mijn schoenen gaan staan.


En hoe het vervolg van mijn blog? Ik hoop dat ik nu eens wat reakties krijg waarin staat wat mensen van mijn geneuzel vinden.

 

 

 

Het stille midden

Voorbij gebabbel van innerlijke stemmen
en vlagen van divers gevoel
is een opening naar binnen
met liefde voor wat is
en een venster naar buiten
om de ander te zien, te horen
en niet altijd te begrijpen.

Dat maakt niet uit;
we zijn allen sterren aan dezelfde hemel
harten op dezelfde aarde
en doordrongen van het stille midden
waarop slechts afgestemd hoeft te worden

© Helena Kwaaitaal

Archief