Menu Sluiten

De (gloeiende) plaat poetsen. Wie helpt?

Ik ben er weer!!!

 

De afgelopen week kreeg ik de vraag hoe zit het met je blog? Goede vraag: de laatste tijd heb ik er wat problemen mee gehad maar ik heb de plaat niet gepoetst. Maar ik had wat problemen met de site. De afgelopen weken is de site www.7huizen.nl over gegaan naar een andere webhostingpartij. Sinds 1995 was ik daar de webmaster van en door de loop van de jaren zijn daar rond de 2000 artikelen op geplaatst. Door het veranderen van providers is nu alles gewist en nu staat er een totaal andere site. 

 

Ergens onder water was daar ook een link naar www.janhut.nl en door die acties was mijn blog ook uit de lucht. Nu had ik wel een backup en die moest ik terug zetten. Dus vanaf nu hoop ik regelmatig weer wat te bloggen.

 

Waarover dan? Nou over de meetups van Tegenlicht, Visvliet, The circle way en Art of hosting. Allemaal zaken waar we ons zo mee bezig houden.

De komende meetup van Tegenlicht

De meetups van Tegenlicht organiseren we onregelmatig ergens in de stad Groningen. Als een aflevering ons aanspreekt zoeken we de inleiders en ook een passende locatie. De eerstvolgende is bij GoudGoed  Damsterdiep 269 in Groningen. Deze keer gaat het over de uitzending Groene Dromen. Kern van de uitzending is hoe we op een slimme duurzame manier om kunnen gaan met spullen die anders afval zijn. In de uitzending gaat het over het idee van Paddestoelen kweken op koffiedik. Iets wat ook al gebeurd in Groningen. Zo komen nog veel andere voorbeelden voorbij.

 

We zijn de meetup te gast bij goudgoed waar ze ingeleverde kleding en schoenen sorteren en weer verkopen, hergebruiken met een andere bestemming of verzenden naar Afrika. Zie ook de video hieronder. Prachtig dit hergebruik maar je hoeft maar een uurtje op de Westerhaven te staan om te zien dat de instroom van nieuwe kleding een veelvoud is. Herbestemmen is maar een druppel op de gloeiende plaat. Centraal bij deze meetup staat de vraag hoe kunnen we naast al die mooie (kleine) initiatieven structureel er iets aan doen. Oftewel zoals iemand uit de kledingbrache tegen me zei.

Ik denk dat Goud Goed de achterkant prima regelt.
Aan de voorkant zijn er nog wel wat stappen te nemen.
Alhoewel dat de laatste jaren ook sterk is verbeterd.
Maar ja het mag allemaal weinig kosten……..

Wil je daar ook over meepraten en je laten inspireren dan ben je vanaf 19.00 uur  welkom bij Goudgoed op 23 mei aan het Damsterdiep 269 in Groningen. we gaan eerst de uitzending met elkaar terugkijken en heb je die al gezien dan ben je vanaf 20.00 uur welkom.