Menu Sluiten

Was ik fout bezig? (graag commentaar)

(pas op en verzonnen verhaal)
Een poos geleden werd ik gevraagd het huis van een kennis op te ruimen. Het was een ouder iemand die inmiddels naar het verzorgingshuis was gegaan en er bleven allerlei spullen achter. De persoon had zelf geen directe familie. De verre familie die er nog is, woont in het buitenland. Die spullen moesten worden opgeruimd of verkocht. Ik was er al eens doorheen gelopen en had zelf eigenlijk ook wel belangstelling bij sommige spullen.

 

Ik had wel al een opkoper gevraagd wat hij er voor over had. Nadat hij alles had bekeken bood hij € 2000,- en dan ruimde hij het huis ook uit. Ik liep nog een keer door de spullen en stuitte op een oude kast. Toen ik een la open trok zag ik achter tegen de la een envelop geplakt. Toen ik die envelop opende zag ik een stapel bankbiljetten. WOW snel tellen leerde al snel dat het ging om oneveer € 10.000,- De envelop heb ik terug gestopt want het was niet mijn geld.

 

Mijn eerste gang was natuurlijk naar de man in het verzorgingstehuis.  Ik heb uitgebreid met hem gesproken en hij was blij dat hij de zorgen kwijt was. Alles wat hij nodig had had hij nu bij de hand en was blij dat hij de rest kwijt was en was blij dat ik het voor hem wilde opruimen. Ik heb hem nog een paar keer gevraagd of hij echt alles van waarde had meegenomen. Dat was zo en ik vertelde hem dat er € 2000,- was geboden maar dat ik het ook wel wilde hebben voor € 2100,- Daarmee ging hij akkoord.

 

Het hele spul heb ik laten verhuizen naar mijn eigen garage en de boel schoon laten maken. Dat kostte me € 1000,- en het schoonmaken was ook nog een redelijke klus. De spullen heb ik verkocht aan de opkoper, die er 2200 Euro voor betaalde. Hij was er erg blij mee. Achteraf bleek dat er € 11.500,- in de envelop te zitten. Waarschijnlijk heeft de oudere man nooit geweten van het geld. De kast had hij nog niet lang geleden gekocht.

 

Nu zit ik wel een beetje met een probleem. Toen ik mijn meevaller vertelde aan een vriend vond hij dat ik dat niet had mogen doen. Volgens mij is er helemaal geen probleem. Mijn oudere kennis had al afscheid genomen en was blij dat hij € 2100 kreeg. Ik heb niemand benadeeld. Iedereen was blij met de deal. De verhuizer, de schoonmakers en de oudere man. Zelf heb ik  het nodige werk aan gehad.


Ik ben blij met de actie van de voorzitter Keizer van de VVD want ik begrijp hem helemaal en natuurlijk heeft de man integer gehandeld. En als ik eerlijk ben… in mijn geval ging het maar om een relatief klein bedrag. Mijnheer Keizer is zich natuurlijk nog beter bewust wat hij doet dan ik omdat het om een veel hoger bedrag gaat en omdat hij een voorbeeldfunctie heeft.  Hij heeft veel voor de partij betekend begreep ik en dat zou dan in zijn nadeel werken want dan kan je nooit eens een meevaller hebben. Dan zou je alles met gewoon werken moeten verdienen. Dan zou je nooit eens een mooi handeltje mogen hebben. In wat voor maatschappij leven we dan?