Wie is Jan Hut?

Een mooie vraag om te beantwoorden. Het hangt er van af in welke omgeving je me treft: in de virtuele wereld is dat op veel plekken. Daar kan je me bereiken via smile@janhut.nl. Trouwens alles wat je voor het @-teken zet is komt bij mij terecht. Info@janhut.nl of evenbijpraten@janhut.nl dus ook.

Je kunt de uitleg van mijn persoonlijke DNA vinden via My Personal Dna Report

 

Schaap scheren Thuis

Mijn loopbaan heeft zich ontwikkeld als een beek niet via rechte lijnen maar wel via boeiende plaatsen. 1 februari1979 begon ik in de techniek bij het toenmalig staatsbedrijf der PTT. Via opleidingen van het district Groningen kwam ik bij een gespreide overheidsdienst terecht, bij het Landelijk Opleidingscentrum Telecom. (Loc-T) Na 6 jaren opleidingen was er de overstap naar het management, eerst als regiomanager onderhoud in Appingedam, later als manager klantenreakties. Eerst in Groningen later in Assen. Een baan met veel klantcontacten maar ook heel veel klachten, en leuke lieve collega's een onvergetelijke tijd. Een overstap naar security lijkt niet logisch, (is het waarschijnlijk ook niet) maar door hartklachten van een collega werd ik gevraagd om iets met security te doen. Uiteindelijk werden dat 4 jaar, wat me veel inzicht gaf in de schaduwkanten van de maatschappij. Naast mijn werk was ik veel bezig met de IT en een overstap naar KPN Datacenter was voor mij een logische stap. Het was heel erg wennen om team mensen te hebben die werken in uiterst complexe omgevingen. Vaak zijn deze mensen in staat zich af te sluiten van de buitenwereld om echt de diepte in te gaan. Dat je dan introvert over komt, ligt voor de hand, anderen bestempelen het als nerd, voor mij zijn het mensen met inhoud.

Vanuit mijn managerschap kwam ik veel in aanraking met sollicitanten en hoewel er een schaarste aan IT-ers was, groeide mijn afdeling als kool. Dat viel zo op dat ik gevraagd werd full time recruiter te worden. Dit vak mocht ik een jaar doen tot de "internethype" plofte. De laatste jaren was ik als consultant aan de slag. Inmiddels verkocht KPN de IT onderdelen aan Atos Origin waardoor ik net niet mijn 25 jarig jubileum kon volmaken, ik kwam een maand tekort. In 2001 kwam ik bij het ICT platform. Toen hadden we als doel schaars IT talent naar het noorden te halen, inmiddels hebben we de koers verlegd en proberen we de IT activiteiten te stimuleren en het imago op te krikken. Sinds begin 2003 mocht ik voorzitter zijn van het ICT platform. In 2008 kwam er een eind aan mijn loopbaan in loondienst en sinds begin 2008 ben ik aan de slag als zelfstandige.

Mijn logs zullen veel positieve verhalen bevatten. Soms met een knipoog maar altijd optimistisch. Wie is Jan Hut: een rasoptimist of iets minder formeel, van nature een "blij eikeltje".

Voel je vrij om te reageren op mijn stukjes. Inmiddels zijn er een paar boeiende discussies geweest. Gebruik je citaten van anderen? Doe dan wel even aan bronvermelding, wel zo netjes.

Mijn stamboom:

 

Het stille midden

Voorbij gebabbel van innerlijke stemmen
en vlagen van divers gevoel
is een opening naar binnen
met liefde voor wat is
en een venster naar buiten
om de ander te zien, te horen
en niet altijd te begrijpen.

Dat maakt niet uit;
we zijn allen sterren aan dezelfde hemel
harten op dezelfde aarde
en doordrongen van het stille midden
waarop slechts afgestemd hoeft te worden

© Helena Kwaaitaal

Archief