Menu Sluiten

Pieken in de Delta

Vandaag weer een paar zeer bijzondere ontmoetingen gehad. Overdag overleg gehad met het nieuw leven blazen in de IT gids. Dit keer in een on-line uitvoering. Uiteindelijk hoe moeilijk kan dat zijn een database met daarin bedrijfsgegevens die door de bedrijven zelf bijgehouden kan worden. De vorige gedrukte versie stamt uit 1999 maar er wordt nog vaak naar gevraagd. Blijkbaar voorziet het in een behoefte. Het ziet er naar uit dat dit najaar er een online exemplaar beschikbaar is.
Vanavond de bijeenkomst “Ondernemen in Groningen” bijgewoond. Op uitnodiging van het CDA ging staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) in debat met Groningse ondernemers. Veel open deuren maar ook wel verfrissende ideeën. Steun en subsidie is nodig daar waar de zaken niet op orde zijn. In de (te verschijnen) notitie “pieken in de delta�? komt naar voren dat het noorden in voorzieningen sfeer geen achterstand heeft en dus de sterke punten moet benutten om te pieken. Spreekt me erg aan!!!
Hebben we dan sterke punten? Zeker weten! Als je rondloopt in de regio is er een hoop te doen, op ICT gebied (mijn beperkte scope) is er zeker veel te doen. 10.000 ICT-ers in de regio. Een universiteit veel commerciële bedrijven. Maar vaak wordt de interne dienstverleners vergeten. Tijdens de borrel hoorde ik dat recentelijke de RDW uitgeroepen is tot best practice binnen Europa op backofice overheidsdienstverlening. En daarnaast de Informatie Beheergroep tot best practice op het gebied van Front office! Dat lees je bijna nergens maar het zit gewoon bij ons in de regio.
Even terug naar de discussie. Als we de kennis van de RDW en IBG eens konden inzetten voor het beter inrichten van de frontoffice van regionale Gemeenten en de kennis bij RDW voor backoffice. Dan zouden die op slag ook best practice zijn binnen europa. Oftewel echte “pieken in de delta�?. Heren aanwezige politici geef het eens een duw die kant op.