Gerrit Visser gaf me een seintje, er is weer iets nieuws onder de zon: Twitter. Het is een beetje puzzelen om te kijken wat het precies is. Het gaat over een site waar je korte boodschappen kan neerzetten waar je mee bezig bent. Wat heeft dat nu weer voor nut?
Als 50 jarige kan ik het alleen maar proberen te beschrijven. De generatie Y (ook wel Gen Y genoemd) zal er waarschijnlijk mee gaan werken. Gen Y zijn mensen die na 1980 zijn geboren eerder noemde ik ze al Digital Natives of digitale Autochtonen. Zelf ben ik van de generatie X en dus digitale immigrant. Kenmerk van de gen Y is dat ze altijd met elkaar in contact staan. Dit kan via SMS, Chat of mail. In MSN laten ze persoonlijke boodschappen zien zoals: naar school, stappen, trainen, fillumpje. Maar ook opmerkingen over hun gemoeds toestanden: joepie, vlinders, op weg naar mooi weer of zelfs kutzooi.
Twitter speelt hierop in. Het gaat om korte boodschappen van maximaal 140 karakters. Als ik zie hoe vaak Gen Y hun persoonlijke boodschap in MSN wijzigt zou het wel eens aan kunnen slaan. Dit voornamelijk op het gebied van persoonlijke contacten. Maar het zou ook wel eens aan kunnen slaan in de zakelijke omgeving. Als je in een team nauw samenwerkt zou het wel eens handig kunnen zijn om vluchtig dingen te delen. Optimaal Coworking. Natuurlijk zijn er gelijk alweer tooltjes om het in de weblog op te nemen waar ik mee bezig ben.
Ik kan het in de tekst opnemen maar daar wordt de site erg traag van, je kunt hiernaast ook mijn twitter boodschappen volgen.