Menu Sluiten

The Next Web

badge_white.gifVandaag bezocht ik de Next Web bijeenkomst in Amsterdam. Een paar honderd mensen uit binnen en buitenland werden bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen op internet gebied. Vorig jaar was de Next web bijeenkomst voor het eerst en gelijk een groot succes. De verwachting waren hooggespannen.
De presentaties waren erg wisselend qua kwaliteit maar ik vond het een schitterende dag.
Ik denk dat ik de onderdelen uitsmeer over diverse log. Hoogtepunt voor mij waren de bijdragen van Deborah Schultz en Rod Beckström.
Er waren een aantal showcases (demonstraties van nieuwe diensten) die door een aantal mopperende mannen bekritiseerd werden een beetje met een knipoog naar de Muppets. Het waren de zwakste delen van het programma. Wat bedoeld was als intermesso viel vaak niet goed en in een geval over een een site voor herinneringen aan een overledenen was het een regelrechte misser. Een aanvankelijk enthousiast startup liep totaal verbaast en redelijk gefrustreerd volgens mij van het toneel.
Zijn presentatie viel al helemaal in het water door haperende techniek. Trouwens wat ook slecht was dat de aanwezige WiFi niet werkte.
Toch was het voor mij een geslaagde dag.
Gelijk liep ik een aantal Groningers tegen het lijf, Buyways stond er met hun nieuwe dienst Heeii en Mark Hoekstra mocht op het toneel zijn Slurpr presenteren. Wowww en de Hanze Hogeschool waren ook aanwezig maar alleen als bezoeker.
Wat de dag voor mijn bijzonder maakte was de variëteit, een beetje techniek, nieuwe toepassingen (veelal gebaseerd op inkomsten uit reclame) maar daarover in een latere bijdrage meer. Een paar bijdragen die stil stonden bij menselijke aspecten en de maatschappelijke gevolgen. Maar ook leuk om ook even weer met Frank Janssen (van Frankwatching) te spreken.
Ik volg zijn weblog op de voet en vind het knap wat hij doet. Frank mijn complimenten, ik ben benieuwd wat jij er over schrijft.
The next web heeft mij wel voor 5 bijdragen stof opgeleverd. Maar eerst maar een begin met het weekend maken.