Menu Sluiten

Microsoft Bing vs Google Wave

Google en Microsoft blijven blijven elkaar vliegen afvangen en het lijkt erop dat Google meer streetwise is, beter weet wat er leeft. Microsoft gaat zich nu storten op een nieuwe zoekmachine. Ze hebben de naam Bing gekozen. Een beetje oubollig er zijn namelijk al namen online als King, Sing, Fring, Ning, Xing en Ping Het lijkt er op dat ze de laatste vrije medeklinker voor ing hebben gekozen.

De eerste keer dat ik probeerde het videofragment te bekijken liep het vast. Als dat de bedoeling is dan heb ik Microsoft onderschat want zoveel zelfspot heeft Google niet. Het fragment liep de 2e keer wel en het is een gelikte presentatie met alleen schreenshots of korte fragmenten. Het fragment is niet rechtstreeks te embedden voor zover ik het kan nagaan. Dus maar even op zoek bij de concullega Youtube en ja daar staat hij ook en dus ook te embedden.

De presentatie van Google is een registratie van een live presentatie van de ontwikkelaars van Google en het is even doorzetten want de presentatie duurt 1 uur en 20 minuten. Het is een voorstelling voor een zaal met gelovigen want op een gegeven moment wordt er enthousiast geklapt omdat er met een API een koppeling naar twitter wordt gemaakt. Het leek me wat overdone maar voor de rest indrukwekkend. Het is nog een product in ontwikkeling en de gemeenschap wordt uitgedaagd om mee te helpen ontwikkelen. 

Google denkt goed na over een nieuwe manier van communiceren. Ze doen een poging om het vloeiender te laten verlopen meer dingen natuurlijk te laten verlopen. Iedereen die wel eens aan het MSN-en, chatten, Gtalken is, weet dat het frustrerend is om te wachten tot iemand op send drukt. Want al die tijd zit ik te wachten. Ook is er een duidelijk onderscheid tussen chatten, mailen, bloggen en on/line werken aan een document. Dit laatste lijkt maar niet door te breken ook omdat het nog lang niet altijd lekker werkt. Google docs is een leuke poging maar staat nog mijlenver af van een lokale tekstverwerker.

Voor de liefhebber is hier de presentatie te bekijken maar je bent gewaarschuwd:je bent 1 uur en 20 minuten verder.

Persoonlijk ben ik een fan van Stephany. Het is duidelijk wie de rode draad van de presentatie in het hoofd heeft en het is aandoenlijk om haar te horen giechelen. Het maakt het een erg menselijke presentatie.

Oh ja leuk om te vermelden dat inmiddels 6100 mensen de presentatie van Microsoft Bing hebben bekeken op You tube met een waardering van 3,5. De presentatie van Google Wave is 457.000 keer bekeken met een waardering van 5 sterren. Maar ja als je je presentatie niet wilt delen dan bereik je ook maar weinig mensen.

Leuk om te zien hoe de ontwikkelaars zijn begonnen met het idee. Het zijn de ontwikkelaars die ook achter Google maps zaten. Ze begonnen met een idee over hosted conversation. Oftewel hoe kunnen we alle vormen van online communicatie beter ondersteunen. Mail, IM, bloggen en twitter en zo online en offline beter intergreren. Er is nog een lange weg te gaan maar volgens mij zijn ze op de goede weg.