Spring naar inhoud

route 66

Het is ruim 10 jaar geleden dat ik met Nieko afsprak om een week op motor te gaan rijden in Amerika. En omdat hij klaar is met zijn studie is het een mooi moment om op pad te gaan. Deze blog komt dus uit Phoenix waar twee motoren stonden te wachten. Natuurlijk zijn dat Harleys want om hier op een japanner te gaan rijden, dat doe je niet.

Reizen naar Amerika is een echte beleving. Het is omgeven met beveiligingsmaatregelen en die moet je erg serieus nemen. Maarin hoever het effectief is???
Een tussenstop in Chicago leverde gelijk een mooie situatie op. Toen we even een drankje kochten, moesten we ons allebij legitimeren. Alsof ik er uit zie als jonger dan 21. Vermakelijk te zien toen een Schot van een jaar of vijftig 5 pilsjes kwam halen. Dat kon niet want alle 5 moesten ze zich legitimeren. De bar was eens betrapt op het schenken van alcohol aan iemand onder 21 en als dat nog eens gebeurd dan raken ze hun vergunning kwijt.

Even terug naar de Harleys, 2 Fat Boys. Wat een belevenis om daar op te rijden. Als we samen optrekken na een kruizing worden de zuigerslagen er uit gehamerd. Een genot op op te rijden.

We rijden van hotel naar hotel. Steeds een dag voor aankomst via internet geboekt. Over het algemeen is boeken via internet goedkoper. Vanmiddag liep een reiziger boos de lobby van een hotel uit om via z'n mobiel te reserveren. Dat scheelde 10 dollar. Rare jongens die Amerikanen. (hmm misschien had het ook een Nederlander kunen zijn)

1 gedachte over “route 66

  1. gijs

    ha Jan! Dat lijkt me leuk, zo'n tour langs Route 66. Een kennis van me hield niet van Harley's en ook niet van Japanners, dus die had zijn Ducati meegenomen. Dat kenden ze niet daar. Rare jongens die Amerikanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *