Menu Sluiten

Home again in piepklein dorpje

We zijn weer thuis. We hebben een fantastisch leuke week gehad. Veel gereden en gezien. We zijn voornamelijk in Arizona geweest, Grand Canyon stuk route 66 en natuurlijk ook even in Las Vegas geweest. De conclusie van dat bezoek is dat we het maar gewoon eerlijk gaan verdienen want de $ 20  die we hebben vergokt gaf ons we wat vertier maar dat was het dan ook.

Terug naar Zevenhuizen wat grotendeels voorzien is van Windows 7 van Microsoft. Leuk natuurlijk en ik baalde ook wel toen ik de week voorafgaand aan ons vertrek hoorde dat Zevenhuizen uitgerust zou gaan worden met Windows 7 tijdens onze afwezigheid. Het was erg geslaagd als ik geluiden mag geloven. Ik ben wel benieuwd of de dorpsgenoten uit de voeten kunnen met de engelse versie.

Daarnaast heb ik nogal wat storende dingen gezien. De uitreiking zou eerst plaats vinden in het Wiekhuus, maar het werd in het Herormd Verenigingsgebouw waarna Microsoft zelf in de perspublicaties steeds sprak over het Wiekhuus.

Het gratis huis aan huisblad "de Krant" had er ook een artikel over. Een passage:

De presentatie – de primeur voor Nederland- van zaterdag vond plaats in het Hervormd Verenigingsgebouw. In 2000 startte Microsoft met de planning voor de opvolger van Windows XP en zijn servervariant Windows Server 2003 onder de codenaam Blackcomb. De introductie van de nieuwe versie stond gepland voor 2005. Belangrijke nieuwe functies stonden gepland voor Blackcomb, zoals een verbeterde zoekfunctie voor het zoeken van bestanden en een geavanceerd opslagsysteem, waar de nieuwe zoekfunctie een onderdeel van was. Een nieuwe functie genoemd door Bill Gates was een tekstvak dat de zin herkent tijdens het typen.
Later werd Blackcomb vertraagd en het werd een tussenversie met codenaam Longhorn. Longhorn mest in 20-03 verschijnen. In het midden van 2003 bevatte Longhorn sommige functies uit Blackcomb, zoals WinFS, de Windows Desktop Manager en nieuwe versies van systeembestanden gebouwd op hey NET.framwork. . Na de Summer of Worms van 2003, waarin drie grote virussen – Blaster, Sobig en Welchia — in korte tijd hadden ingebroken in Windows-besturingssystemen, wijzigde Microsoft zijn ontwikkelingsprioriteiten. Sommige functies in Longhorn werden onderdeel van nieuwe servicepacks voor Windows XP en Windows Server 2003, zoals veel beveiligingsverbeteringen. De bouw aan Longhorn werd in 2004 nogmaals omgegooid, omdat de kwaliteit van de code niet voldoende was. Hierdoor waren nieuwe functies, zoals WinFS, Next-Generation Secure Computing Base en andere nog niet klaar voor introductie, en verschenen niet in Longhorn toen het werd geïntroduceerd als Windows Vista en Windows Server 2008. Begin 2006 werd bekend dat Blackcomb hernoemd werd naar Windows 7, een naam die daarvoor al door sommige bronnen genoemd werd. Op 13 oktober 2008 werd door Mike Nash, Corporate Vice President van Windows Product Management bij Microsoft, via het Windows Vista Team Blog bekendgemaakt dat Windows 7 niet alleen de codenaam is van de opvolger van Windows Vista, maar ook de officiële naam is. Zevenhuizen weet dat inmiddels ook!

Ik denk niet dat de gemiddelde 7huuster dit begrijpt. Toen ik een aankondiging op de site van het dorp zetten met een logo van Windows 7 van Internet gepluk,t kreeg ik gelijk een mailtje dat ik dat logo niet meer mocht gebruiken. Ergens anders las ik dat 7huizen representatief is voor een gemiddelde Nederlandse gebruiker en dat ze het gebruik willen gaan volgen.  Of we daar zo blij mee moeten zijn…. en eigenlijk geloof ik het ook niet.

Terug naar de publiciteit want dat kunnen ze goed bij bij Microsoft (of eigenlijk bij Guidion die de campagne runde). Wat me wel stoorde is dat ze het steeds hebben over het piepkleine dorpje Zevenhuizen. OK we zijn niet groot maar met 2800 inwoners nou ook weer niet piepklein. Communicatief gezien ook niet sterk lijkt me. Het klinkt beter dat je een heel dorp voorziet van gratis software dan het uitdeelt in een piepklein dorpje. Dat was ook wel te lezen in de commentaren.

Dat het met dat piepklein dorpje wel meevalt bleek maar weer eens op onze terugvlucht.

Kwam bij de terugvlucht uit Chicago naast een leuke jonge dame te zitten die werkte als trainster paardrijden en op weg was naar een conferentie in Nederland Ze verbleef die week bij een paardenbedrijf 150 kilometer ten noorden van Amsterdam: Ze kon alleen niet op de naam komen.Groningen, nee Leeuwarden: nee. Zwolle: Nee. Ehm Deventer dan. Nou zo klonk het wel ongeveer volgens haar. 

Even later kwam ze met een papiertje weer naast me zitten ze had even haar reispartner gevraagd. Op dat papiertje stond ZEVENHUIZEN. Hoe gek kan je het krijgen. Ze verblijft op dit moment bij Jan Brouwer bij ons op het dorp. Jan woont 2 kilometer bij ons vandaan in het piepkleine dorpje Zevenhuizen maar heeft inmiddels wel een grote naam in Amerika. Geen wonder dat Microsoft Zevenhuizen had uitgezocht. Of zou het komen omdat ik ooit een Steve Ballmer CEO van Microsoft sprak en met hem had over dat ik in een gebied woon die redelijk representatief is voor de wereld. (ik bedoelde toen het noorden). Nou nee natuurlijk niet, gewoon toeval.