Menu Sluiten

Minder regels

We gaan verhuizen en zijn nu druk aan het verbouwen om voor 1 mei onze nieuwe woning wat bewoonbaar te krijgen. Het is dus over met het rustige leventje. Er moet geklust worden. Het grote werk gebeurt door de aannemer. Maar er blijft voldoende over om eelt op de handen te krijgen.

We willen de woning iets uitbreiden aan de achterkant en dus moet er een vergunning worden aangevraagd. Te welstand toets is inmiddels achter de rug en inmiddels ligt de bouwaanvraag ook al op het gemeentehuis van Leek.

We kregen een brief dat we via de site van de gemeente Leek de vertrouwelijke informatie van onze vergunningsaanvraag in te zien. We kregen een inlognaam en wachtwoord toegestuurd. Nu wil ik wel graag vertellen wat de status is maar ja dat is vertrouwelijk. Maar om een klein tipje van de sluier op te lichten het ziet er goed uit. Als ik het goed lees hoeven ze alleen nog maar de start van de werkzaamheden te controleren. Om nu te zeggen dat deze informatie veel toevoegt? Dat de aanvraag is ingediend weten we. Op de site is dat nog niet te zien. Er ontbreekt ook informatie wat er nu nog moet gebeuren want als ik het nu zo bekijk zou alles al rond zijn.

We zijn druk aan het klussen dus de grijze container was redelijk gevuld, vorige week die bij de weggezet maar die werd niet geledigd want dat was geweigerd omdat het niet geautoriseerd was volgens het groene briefje dat er aan hing.. Logisch natuurlijk want we wonen er niet

Bij de aanvraag van de isolatie subsidie moesten we ook bewoner zijn. Een beetje raar want we gaan natuur;lijk eerst isoleren voor je er gaat wonen. De aanvraag kan ingediend worden als er nog niet met de werkzaamheden is begonnen en een ander programma kan je achteraf nog subsidie krijgen. 

Ons huis staat op de nominatie om op de gemeentelijke lijst van monumenten te komen. Jammer genoeg was dat bij de aankoop nog niet zo want dan had het ons de overdrachtsbelasting gescheeld. Inmiddels is die regeling per 1 januari weer afgeschaft. Ik ben benieuwd welke voor en nadelen er vast zitten aan zo’n monument status. We zullen het allemaal mee maken want echt bezwaar ertegen hebben we niet. Het hangt een beetje af van de regels die er voor gelden. Maar gelukkig staat er in bijna alle verkiezingsprogramma’s dat er minder regels komen. We zullen het meemaken (of niet natuurlijk).