Spring naar inhoud

Herfst en bubbles.

Ieder jaargetijde heeft zo zijn charme. We zitten nu in de herfst en dat heeft ook zijn bekoring. De prachtige herfstkleuren waarmee de natuur je nog een keer wil overtuigen van haar pracht. Het lijkt wel of mensen hierin mee willen gaan en nog een keer laten zien wie we zijn en wat we kunnen voordat we de winter ingaan. 

Vroeger kwamen thuis de koeien in deze periode op de stal. Er hing gelijk een andere sfeer. Misschien is datzelfde ook nog wel een beetje te merken in de zakenwereld. Nog even voor het jaareinde er aan trekken, voor de winter komt.

De promotiedagen in Groningen waren de afgelopen week weer als vanouds. Rommelig en gezellig. Veel, heel veel kennissen bijeen. Er zijn mensen die lopen er 2 dagen rond. Dat gaat me net even te ver als je er geen stand hebt. Maar als ik de eerste dag geen afspraken had gehad was ik er die dag misschien ook wel geweest.

We zijn nog vrij lang geweest op het Bubbles and Business plein. Een stand wat eigenlijk geen stand was maar wel stervens druk Een initiatief van een aantal bedrijven die niets met elkaar hebben dan dat ze het idee steunden. Een van de mensen van Rovecom wist het mooi te vertellen: "ik dacht eerst wat is dit? Dit kan niks worden alleen een lege vloer, een nieuwe auto en een groep leuke dames. Maar het is een groot succes". 

Al jaren is het in de omgeving van FC Groningen gezellig druk, en ook op andere plaatsen zijn concentraties te bespeuren. Bubbles & Business is voor zover ik het kon zien de enige waar geen stands aan gekoppeld waren. Leuk en innovatief, maar met zoveel andere dingen het kan alleen werken als de balans goed is.

Misschien zijn de promotiedagen in de huidige vorm wel in de herfst van het bestaan. Men is op zoek naar zakenrelaties en gebruikt men de promotiedagen als excuus. De nieuwe promotiedagen zullen nooit de huidige vorm vervangen maar dat het een iets andere vorm en invulling krijgt is wel duidelijk. De overheden zullen zich nog wel jaren in de huidige vorm presenteren, maar dat is nu eenmaal het karakter van de overheid, erg volgend als het gaat om innovatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *