Menu Sluiten

Lappenmand

 

Het nieuwe jaar begon met een paar dagen in de lappenmand. Een griepje. 1,5 dag op bed en voor de rest wat rond gescharreld. Ik heb een paar nieuwjaar bijeenkomsten laten schieten want dat is voor griepvirussen smullen. Al die mensen de rechterhand drukken. Want hoewel ik het me probeer af te leren, hoesten doe ik nog veel achter de hand. Terwijl het ons tijdens de mexicaanse griep is geleerd dat doe je in holte van je gebogen arm. Dus toch maar thuis gebleven. Er zijn nog een paar recepties te gaan dus helemaal verpieteren doe ik niet.

Weer een heel jaar voor de boeg en ik ben benieuwd wat me het nieuwe jaar gaat brengen. Een paar lopende trajecten afronden. Verder met glasvezel op bedrijventerreinen, vernieuwingen proberen te realiseren met draadloze sensoren. Initiatieven ontplooien rond samenwerkende bedrijven, Groninger Dorpen bijeenbrengen en initiatieven ontplooien. Misschien is dat wel de rode draad. Mensen met gemeenschappelijk passies bijeenbrengen. Misschien meer nog dan mensen met een gemeenschappelijke frustratie. Dat lijkt wel het ongeveer hetzelfde. Maar het grote verschil zit in de  energie. Het ene heeft een positieve lading en het ander een negatieve. Er zijn ook van die bijeenkomsten waar er een positieve energie is maar waar een aantal pessimisten rond lopen, vaak noemen die zich dan zelf realisten (dat zijn de ergsten :-). Eigenlijk is dat ook een vorm van virus. Daar kan een hoop energie in gaan zitten. Als het er toe bijdraagt dat het verhaal, het idee, beter wordt heeft dat nog een doel. Maar vaak leidt het ook tot een excuus tot niets doen.

Positief dingen organiseren dus. "In 2011 doen we alles zelf" las ik ergens. Dat heeft als voordeel dat we ons niet afhankelijk hoeven opstellen. Van de overheid hebben we het niet meer te verwachten. En laten we wel zijn, we willen toch ook meer te zeggen hebben over onze eigen omgeving.Dat is nog lang niet bij iedereen die werkt bij de overheid doorgedrongen maar dat komt nog wel. [[wikipedia:Zelforganisatie]]  zal in toenemende mate een rol gaan spelen. Ik ben benieuwd hoe 2011 zich ontwikkelt.