Menu Sluiten

De tweede dag

Na een lange nacht slapen met wat onderbrekingen door het tijdsverschil van 6 uur kregen we een stevig ontbijt. Manuel in wiens huis we slapen, had er erg zijn best op gedaan. Na het ontbijt vertokken we naar het oude huis van Luz de Christo waar men druk aan het weblog-huis.jpgpoetsen was. Inmiddels was de stoep geschropt en alles was keurig opgeruimd alleen mochten we nog geen foto’s maken want alle slaapzalen waren nog niet schoon. Schoonmaken bepaald in het huis van Luz de Christo een groot deel van de werkzaamheden. Dat moet ook wel anders konden niet zoveel mensen in zo’n kleine ruimte leven. Samuel, nam ons mee naar Dominicos een soort plaatselijk Orvelte, een open luchtmuseun waar allerlei plaatselijke ambachten werden gedemonstreerd en natuurlijk waren er ook allerlei dingen te koop. Hierna gingen we lunchen bij Rebecca thuis. Rebecca doet voor de stichting de PR. Ze werkt voor een Amerikaans bedrijf en heeft een hele hoop contacten die ze gebruik voor de stichting om dingen voor elkaar te krijgen. Ze heeft contacten gekregen met een groep van vrouwen van ambassadeurs die veel voor haar kunnen betekenen. Ab en Sarai waren inmiddels ook in Santiago aangekomen. Sarai is de stuwende kracht achter Kades Barnea. Sarai was eerst op bezoek geweest bij haar ouders in het noorden en daarna nog met haar man Ab in het zuiden op vakantie geweest. ’s Avonds hadden we een kleine seremonie in het nieuwe huis. Ook Sarai was voor het eerst in het nieuwe huis. Er werd om 8 uur ’s avonds nog heel hard gewerkt immers de volgende dag is de feestelijke opening. In ieder geval is wel duidelijk dat het de volgende avond niet klaar zou zijn. Daar moet er nog teveel voor gebeuren. Aan de andere kant zijn de ruimtes voor 80% afgewerkt en is er een begin gemaakt met het 2e gebouw. Het is een fantastisch groot terrein aan de rand van Santiago. Dat het aan de rand ligt heeft ook tot gevolg dat het er crimineel is. Wel een zorg voor de toekomst aan de andere kant kan het nieuwe huis ook een voorbeeld zijn voor de omgeving. We hadden in een van de slaapvertekken die inmiddels wel gereed was een korte bijeenkomst waarbij vertegenwoordigers van een een kerkgemeenschap aanwezig waren, van de wijk waarin het nieuwe tehuis komt te staan. Die gemeenschap zal nauw betrokken worden bij het vervolg van de realisatie van het project. Dat zal nog de nodige energie kosten want dit is pas het eerste huis van in totaal 5 gebouwen. Morgenavond bij de opening worden er tussen de 60 en 100 mensen verwacht waaronder veel mensen van ambassades, een verdienste van Rebecca. Thuis gekomen in ons slaaphuis hebben we nog een poos zitten na te praten met Sarai, Ab en de moeder van Ab.