Menu Sluiten

Etappe 11

Etappe 11 (van Noord naar Zuid) Van Hellendoorn naar Holten 19 mei 2011

Gastloper: Marguerite Kah

Een etappe op enige afstand rijden. Dus heb ik eerst Marguerite opgehaald en vervolgens naar ons startpunt Hellendoorn gereden. We hadden afgesproken de dag te nemen zoals het zou komen en dat was maar goed ook want een afsluiting van de weg zorgde gelijk voor een stevige vertraging. Veel later dan ik had verwacht konden we eindelijk gaan lopen.

De hele dag is het droog gebleven prachtig wandelweer. Een heel mooie etappe met eigenlijk alleen bos en heide.

Marguerite en ik kennen elkaar sinds 1993 toen we collega’s waren bij PTT Telecom in Assen. Al die jaren hebben we contact gehouden en we spreken elkaar minimaal een keer per maand omdat we samen ‘t Netwerk zijn begonnen. Maar aangezien we daar daar zijn we ´gastheer en gastvrouw´ zijn komt het er dan niet van om bij te kletsen. Dus tijdens de wandeling konden we heerlijk herinneringen ophalen en bijpraten.

Het was een korte route aangezien Marguerite een onervaren loopster is. Zonder moeite kwamen we in Holten aan, eigenlijk had ook een langere etappe wel gekund.

Terug naar Hellendoorn was wel een beetje een puzzel maar dat was onderdeel van het avontuur. Met de trein naar Nijverdal en dan met een busje naar Hellendoorn. We hebben nog even overwogen het laatste stuk te gaan lopen want via Google maps was het 4.2 kilometer. Maar collega lopers nodigden ons uit ook met het busje te gaan. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om niet die 4,2 kilometer te gaan lopen.Ik bespeurde een lichte teleurstelling bij Marguerite. Ik ben bang dat er een wandelhobby is ontstaan.

Een etappe zoals ik hoopte dat de etappes zouden zijn, afwisselend, mooie omgeving, goed gezelschap en “go with the flow”. Niks gepland het komt toch zoals het komt.