Menu Sluiten

Etappe 3

Etappe 3 Zuidlaren Groningen (van Zuid naar Noord): Donderdag 12 mei 2011

Gastloper: Greet Vonk

Deze etappe lag me nog vers in het geheugen want ik had al een stuk in andere richting gelopen met Matthias. Maar dat mocht de pret niet drukken want als je de etappe van andere kant af loopt ziet het er tocht toaal anders uit. En ik heb met voorgenomen het Pieterpad van Noord naar Zuid en van Zuid naar Noord te lopen. Dus toen Greet met het verzoek voor deze etappe kwam was het geen belemmering dat ik al eerder een stuk had gelopen.

Greet ken ik nog van KPN Opleidingen uit 1987 en door de loop van de jaren zijn we elkaar steeds weer tegen gekomen later bij het district Groningen en daarna bij KPN Datacenter. Daarna zijn we ook ongeveer op hetzelfde moment zelfstandig geworden. Voldoende gespreksstof dus.

Greet geeft me regelmatig tips over boeken en we hebben een voorliefde voor het “menselijk” organiseren. Boeken zoals. “waarom een rups niet kan vliegen” of “Door het bos de bomen zien” zijn boeken waar we een gezamenlijke grond vinden.

Greet is coach en daar is ze niet de enige in. Maar ik ken er maar weinig die zo gestructureerd dit vak beoefenen. Coach kan je zijn op allerlei niveau’s vergelijkbaar met voetbal. Er zijn coaches bij de F-jes en coaches bij het betaalde voetbal. Greet coacht zeker op eredivisie niveau.

Mooi was het moment dat we onderweg 2 vlinders met elkaar zagen dansen. soms dichtbij dan weer verder van elkaar net alsof die 2 vlinders onze weg door het leven naspeelden.

We gaan druk ons eigen gang maar zoeken elkaar regelmatig op. Dat kan gaan om even bij te kletsen of gewoon om de schapen van Greet en Wouter te scheren. Op meer fronten omen wel kaar tegen en ik vermoed dat dat wel blijft.

Schaapscheren bij Greet met collega’s als publiek

.