Etappe 14 (van zuid naar noord) Van Zelhem naar Vorden Donderdag 29 december 2011

Gastloper: zoon Nieko Hut

Natuurlijk ontkomen Nieko en Gemma er niet aan om ook een etappe met mij te wandelen. (Aukje heeft al een etappe met me gelopen) Dus stapte ik bij Nieko in de auto en reden we naar Vorden om daar met de trein en bus naar Zelhem te rijden. De startplaats van de Etappe. Vorig jaar liep ik met Iris van Zelhem naar Braamt. toen was het een winters landschap. Bij ons scheen de zon bij aankomst maar toen we eerst een hapje hadden gegeten (Nieko een stevige uitsmijter en ik en Ommelet) begon het te regenen. Vol goede moed begonnen we aan de tocht maar echt droog was het niet de eerste kilometers. Na 3 kilometers even buienradar geraadpleegd en dat beloofde een droge periode.

Een mooie etappe die zo tussen kerst en oud en nieuw erg sfeervol en rustig was. Zo nu en dan ontmoeten we een hondeuitlater en een paar Pieterpad wandelaars.

Voldoende tijd om bij te kletsen want Nieko is in mei uit huis gegaan. Mooi om te zien hoe hij steeds beter in de “grote mensen wereld” zijn weg weet te vinden. Een serieuze baan die hem veel afwisseling biedt. Ik herken wel parallellen met mijn eerst functie bij de PTT.

Aan het eind werden we overvallen door de duisternis en een steeds heftiger regen. Redelijk nat kwamen we bij de auto aan. Weer een etappe zoals ik gehoopt had dat mijn Pieterpad experience zou worden.