Etappe 17 (van noord naar zuid) Millingen aan de Rijn naar Groesbeek Zondag 29 juli 2012

Gastloper: Janet Pestman

Janet en ik leerden elkaar kennen tijdens de bouwreis van het Derdewereldfonds van Atos Origin naar de Dominicaanse Republiek.Die reis werd georganiseerd door World Servants. Achteraf gingen er veel kosten zitten in de organisatie en toen we eenmaal terug kwamen werd al snel besloten meer reizen te organiseren maar dan de organisatie zelf in handen te nemen. Janet en ik kwamen in de bouwcommissie en hebben een poos daarin samen gewerkt.

Na de reis naar de Dominicaanse Republiek kwam er een reis naar Kenia (waar Janet aan deelnam) en een paar maand later ging ik met een groep naar Benin. Tijdens de reis naar Kenia leerden Janet en Jan Peter elkaar kennen, een poosje later trouwden ze en later kregen ze 2 zoontjes. Een hele verandering voor Janet die daarvoor jaren alleen was geweest.

Logisch dat de gesprekken tijdens de wandeling toch regelmatig terug kwamen op deze onderwerpen.

Een mooie etappe waar we het weer presteerden om verkeerd te lopen Op de Duivelsberg volgenden we de stickers van het Streekpad Nijmegen die ons bracht in Wyler. Die fout heb ik inmiddels 3 keer gemaakt dus in het vervolg beter opletten waar we lopen. Gewoon via de kaartgelopen richting Groes beek en zo via de route de 7 heuvelenweg gekrijst. 1,5 week daarvoor was ik daar ook al gepasseerd tijdens de Nijmeegse 4-daagse die ik voor de 4e keer liep.

Aangekomen in Groesbeek de bus genomen naar Nijmegen. Het was weer een schitterende dag.

Het was lang gelden dat ik Janet had gesproken dus de wandeling had vooral het karakter van bijpraten.