Menu Sluiten

Etappe 4

Etappe 4 (van noord naar zuid): Zuidlaren- Rolde Zondag 22 mei 2011

Gastloper: Wilbert Boneskansker

Deze keer een bekende etappe want ik had deze al eens gelopen met een wandelgroep. Wilbert bood aan om deze etappe te lopen omdat hij nagenoeg aan het Pieterpad woont in Midlaren. We starten dus bij hem thuis, hierdoor werd de etappe wel wat langer maar Wilbert is een ervaren wandelaar dus dat kon er nog eenvoudig bij. Meestal is de terugtocht lastig om te organiseren maar in dit hebben ons laten halen toen we in Rolde waren. Een prachtige route. Het was zondagmorgen en dan is Wilbert ook vaak op fiets te vinden. Tot zijn grote verbazing liepen we de route die hij vaak fietst. Ook deze morgen kwamen we fietsmaatjes van hem tegen.

Het weer had iets droger gekund maar we hebben de cape in de rugzak laten zitten, het kon allemaal net.Het gesprek ging zoals gebruikelijk over van alles en nog wat. Wilbert zit in het management team van Groningen Seaports dus voldoende gespreksstof. Maar natuurlijk ging het ook over allerlei andere zaken. Leefbaarheid de krapte bij de lokale overheden en het perspectief om een transaprantere maatschappij te krijgen

Ik heb besloten om steeds een etappe met iemand anders te lopen. Dit heeft tot gevolg dat er over van alles en nog wat gepraat wordt. Dat je dan soms in een prachtige omgeving loopt heb je zelf soms niet door. Deze keer werden we aangesproken door een paar wandelaars die ons vol enthousiasme vertelden over het ontstaan van de omgeving en wat er voor bijzonders te zien is. Op zo’n moment voel ik me wel een cultuur barbaar.

Aan de andere kant is iedere etappe een cadeautje.