Etappe 13 (van noord naar zuidd) Van Laren naar Vorden Dinsdag 6 november 2012

Gastloper: Peter Jager

Het was een mooie herfstdag in een prachtige omgeving. Peter ken ik van KPN Datacenter en later Atos Origin. Hij was “de baas van de baas”. Geen directe collega maar we hebben wel altijd leuke gesprekken gehad. Toen Peter Atos Origin verliet duurde het ook niet lang voor ik de deur achter me dicht trok. Peter woont in Roden en de afgelopen jaren trof ik hem in opperbeste stemming tijdens de Rodermarkt. Behalve in 2012. (toen ben ik nioet naar de Rodermarkt geweest. We spraken af en lunchden ergens in oktober. Dat leverde gelijk veel gespreksstof op dat een Pieterpad etappe een logisch gevolg was.

Het werd een erg leuke inspirerende etappe want hoewel onze achtergrond heel anders is, blijkt toch dat ons wereldbeelden grote overlappingen vertonen. Over leiderschap, sturing geven aan, maatschappelijk betrokken, maar ook vooral de rol die we willen spelen in de wereld. En natuurlijk mistten we een afslag. Want dat lijkt er wel bij te horen als het gesprek veel aandachtvraagt.

Misschien is ons gesprek wel samen te vatten met de conclusie dat we de wereld hard zien veranderen maar dat we beiden ook de geweldige positieve kant van alles zien. Door juist het ogenschijnlijk onmogelijke te combineren nieuwe kansen te creeren. En juist de rol die we daarin kunnen / moeten spelen.

Het openbaar vervoer sloot heel mooi aan en de wandeling met perfekt wandelweer, aangevuld met de heen en terugreis maakte het tot een dag met een gouden

randje.