Menu Sluiten

Etappe 7

Etappe 7 (van Noord naar Zuid) Van Sleen naar Coevorden 10 augustus 2011Gastloper: Eduard Mulder

Deze etappe begon met een voorval zoals ik tijdens mijn Pieterpad experience als een paar heb meegemaakt. Bij etappe 5, 15 en 3b kwamen we totaal onverwachts een bekende tegen. Nu aan het begin van de route gingen Eduard en ik een kop koffie halen in Sleen. We zaten nog meer net binnen of Eduard zag een familie lid aankomen die daar ook wat drinken wilde kopen. Het was Anco, de aangetrouwde neef van de moeder van Eduard als ik het me goed herinner. Anco was met zijn zoontje op fiets op weg van Winschoten naar Hardenberg naar de camping. Totale toeval dus. Anco en Eduard waren zichtbaar verrast. Voor mij begint het bijna normaal te worden tijdens mijn etappes.

We vertrokken met de bus uit Emmen naar Sleen. Gelukkig gaf de chauffeur ons een seintje anders hadden we compleet Sleen gemist. Ik was in de veronderstelling dat de bus door het dorp zou rijden maar niet dus. Overhaast stapten we uit de bus waardoor ik niet uitcheckte met mijn OV Kaart. Achteraf kostte me dat het instap tarief van 4 Euro.

Daarna op pad. En zoals wel vaker zo druk in gesprek dat we een aantal keren de route misliepen. Na een kleine correctie kwam dat wel weer goed. Zo dwaalden we ook van de route en kwamen we op het Ermerstrand terecht. Wat een mooi modern aangelegde voorziening. Wat wel triest was dat het er heel erg rustig was tijdens het hoofdseizoen.

We hebben het over heel veel dingen gehad zoals bijna bij alle etappes. Maar met in gesprek met Eduard passeerden er wel heel veel onderwerpen want we hebben op heel vegebieden raakvlakken. Eduard woont in de Eemsdelta en zet zich in voor zijn directe woonomgeving. Net zoals ik dat doe voor ons dorp en het Westerkwartier.

Het was zelfs zo erg dat ik helemaal vergeten was een foto te maken. Na wat speurwerk vond ik nog een foto uit de oude doos die met wat knippen en plakken resulteerde in een foto waar we samen op staan.