Etappe 21 van (Noord naar Zuid) van Swolgen naar Venlo 11 juni 2011

Gastloper: Dirk van Tellingen

Op veel etappes verheug ik me, maar misschien nog wel meer de gastloper. In dit geval Dirk van Tellingen. Het was goed om Dirk weer te zien. Dirk was een collega bij Atos Orign maar meer nog medebestuurslid van het DerdeWereldFonds van Atos Origin. We hebben samen een 4 jaar in het bestuur gezeten en ik moest er mee stoppen toen ik weg ging bij Atos Origin. Dirk is een beetje mister DerderWereldFond. Hij is er al jaren bij betrokken en doet dit naar eer in geweten en met een niet aflatende energie.We zijn samen op bouwreis geweest naar Benin in Afrika waar we bij Marjan 2 weken zijn gaan klussen aan een ziekenhuis.

Daarnaast zijn we samen naar Chili geweest naar een opvanghuis voor kinderen in Santiago. Tijdens zo’n reis leer je elkaar nog beter kennen.

De wandeling gaf ons de gelegenheid uitgebreid bij te praten en dat hebben we dan ook volop gedaan. Het was prachtig wandelweer en tijdens een stop voor een kop soep begon het te regenen. Dat hadden we niet beter kunnen plannen. Daarna werd het weer droog.

De foto is genomen tijdens een koffiebreak langs de weg bij een erg enthousiast echtpaar waar we koffie en vlaai konden krijgen. Alleen was de vlaai op. Er was net een groep van 15 personen voor ons geweest..

Het was geen verassing waar het gesprek over ging. Het DWF, Atos Origin natuurlijk maar daar bleef het niet bij beperkt. Ik heb geweldig genoten. Mijn Pieterpad expierience was bedoeld voor dit soort wandelingen. Soms met kennissen van vroeger soms met huidige kennissen soms met vreemden. Geen wandeling is hetzelfde voorlopig kan ik nog even vooruit maar ik heb er nog steeds zin in.

Oh ja, een leuke etappe, afwisselend, bos, rivier, weiland en groene velden. Nederland op haar mooist.