Menu Sluiten

Brainstormen over Google Earth.

Vanmiddag hadden we een brainstorm met een kleine groep over de mogelijkheden van Google Earth. Een onderwerp wat na de vakantie erg in de belangstelling stond. De inleiding van Remco Kouwenhove gaf een mooi overzicht van wat er allemaal bedacht en mogelijk is met deze toepassing van Google. Remco heeft zich de afgelopen tijd verdiept in de materie en mag wat mij betreft een specialist op Google Earth gebied genoemd worden. Hij weet goed wat er speelt en kan er ook boeiend over vertellen. Hij heeft sinds er ook een site over opgezet www.nederkaart.nl . Een van de leukste voorbeelden is sinds kort te zien: www.treinvizier.nl Hierop zijn de actuele posities van treinen te zien, voorlopig nog op basis van de dienstregeling, verrijkt met de vertragingen. Het wordt pas echt leuk denk ik als de actuele locatie te zien is aan de hand van de GPS coördinaten.
De voorbeelden vlogen door de ruimte en voor veel aanwezigen was er veel nieuws te zien. Als we alle ideeën kunnen realiseren die gisteren naar voren kwamen, dan gaan we zeker Groningen op de kaart zetten. Een paar voorbeelden: gebruik Google Earth om het Forum te laten zien, breng alle uitgaansgelegenheden op Google Earth in kaart, breng alle creatievelingen in de stad in kaart, zorg voor het ontsluiten van beeldmateriaal via Goolge Earth, daag studenten uit om iets te doen met Google Earth enz.
Zoveel kennis in de zaal en dan hoorde ik vandaag weer iets nieuws: grote bedrijven verven het logo op het plat dak zodat deze goed te zien zijn op Google Earth. De volgende stap is natuurlijk als je weet waneer de foto’s genomen worden voor Google Earth je met grote letter op het strand een boodschap zet, of een boer die patronen ploegt, maait of zaait op het land.
De tijd vloog gisteren voorbij. Ik kijk uit naar een volgende bijeenkomst dan met als onderwerp wat kan je met second life. Hoe kunnen we binnen second life het noorden goed profileren. Hopelijk hebben we dan ook wat voorbeelden van Google Earth uit noord Nederland. Remco verteld over een relatief kleine plaats in Canada waar veel vernieuwen vandaan komen. De oorzaak is dat daar een universiteit zit die de studenten hebben uitgedaagd. Die uitdaging ligt hier ook, we moeten nog wel een goede beloning verzinnen: een gratis avond stappen, een studiereis naar Silicon Valley of een geldbedrag.