Menu Sluiten

Schrieven ien t Zeuvenhuusters

Gusteroavend hadden we een veurlichtingsoavend ien e Blibiotheek over t Westerkwartiers. Minsen uut t dörp zallen t wel beter kinnen as Zeuvenhuusters. Dus nuum ik het nou ok moar zo. Alie de vries uut Nuus gaf ons les en het was mooi heur n keer weer te treffen. Al eerder had ze n vroaggesprek met mij had en dat vond ik toen leuk om te doen.
Moar even weer terug noar gusterovend. Alie kon veul vertellen over t westerkwartiers. Nou is dat niet zo vremd veur me moar wat wel mooi is dat ze ok veul kon vertellen hoe t goed schreven worden moet.
Zo is de eerste regel die we te heuren kregen dat r niet warkt word met het ‘ teken. Dat is nog niet zo lang leden bepoald. Vroeger mosten we dus schrieven van Zuev’mhuuzen. Volgens de geleerden is dat nou Zeuvenhuuzen.
Ik heb gusteroavend n stel woorden opschreven woar ik niet van wist dat ik t zo schrieven mos. k Zal proberen om hier regelmoateg een stukje te schrieven ien t Zeuvenhuusters en ik hoop dat de rest van het westerkwartien me dat niet kwoalik nemt. Want ze binnen wel met mooie dingen bezig. Doar is van alles over te lezen op www.mienwesterkwartier.nl.
Wat natuurlek harstikke mooi was dat Geert Zijstra een poar liedjes zongen het en op zien gitaar speuld het.
Geert en Alie t was n mooie oavend. Ik heb slim genoten.