Menu Sluiten

Groeten van de Cebit

422966506_7056c02f60_m.jpg

Op vrijdag 16 maart vertrok er weer in alle vroegte een groep naar de Cebit. Vijf uur was voor de meesten haalbaar hoewel we toch nog even moesten wachten op een “langslaper”. Hoewel de CeBit natuurlijk absoluut de moeite van het bezoeken waard is, blijkt toch ieder jaar weer dat er binnen de groep ook allerlei processen zich afspelen.
Maar eerst over de CeBit. Dit jaar heb ik heel wat hallen overgeslagen en met wat begeven in het opzoeken van specifieke informatie. Wat me wel opviel is dat Oost Europa goed vertegenwoordigd was. Er was op een Russiche stand een presentatie in het Russisch te volgen zonder vertaling. Daarnaast waren er natuurlijk veel spullen uit het oosten, de landen China, Taiwan, Korea waren er weer dominant aanwezig. Omdat ik lang niet alles heb gezien kan ik niet inschatten of het meer, minder of gelijk aan de laatste jaren was. s Middag waren we uitgenodigd op de stand van Nieder Saksen waar Offis uit Oldenburg een stand had. We kregen een korte rondleiding over de stand.
Om half vijf vertrokken we weer richting Groningen. Tijdens het diner werden de ervaringen gedeeld. Hoewel het onmogelijk is om alle gesprekken te volgen blijkt dit toch ook erg door de deelnemers gewaardeerd te worden. Het is de eenvoudigste manier om te doen aan kennismanagement. met elkaar in een bus naar een spraakmakend event. De onvriendelijke vertrektijd van 5 uur zorgt ervoor dat alleen de echte geinteresseerden meegaan. Toch moesten we dit jaar meer dan 10 mensen teleurstellen.