Menu Sluiten

De aarde is plat en Eurovise Song festival

serbiawins.jpgGisteren (zaterdag) was het een dag van werken in de tuin, spitten en als het regende even surfen naar verhalen. Ik heb nog lang niet alle bijdragen op www.ted.com gezien. dus daar een paar van gekeken en daarnaast de documentaire “le campagne du net” gezien. Een documentaire over de invloed van nieuwe media op de laatste Franse verkiezingen. Zeer indrukwekkend. Zover zijn we in Nederland nog lang niet. Maar we hebben ook niet zoveel onrust in de maatschappij. Wij worden nog in slaap gesust door de traditionele media. Ik moest bij het zien van de documentaire denken aan de discussie die ik een poos geleden had over de rol van het Dagblad van het Noorden. (zie ook 23 maart 2005)
Met de vergrijzing is er nog wel een rol voor ze weggelegd. Maar die is wel aan het afnemen. Gelukkig wordt het Dagblad door Elsevier genoemd als meest innovatieve krant. Maar dat zegt waarschijnlijk meer over de rest.
Ik ben benieuwd hoe het dagblad schrijft over het Eurovisie Songfestival. Op dit moment is er nog niets over te lezen op hun site. Waarschijnlijk zal het gaan over de oneerlijke gang van zaken. Over hoe de Oost-Europese landen elkaar de bal toe spelen. Over hoe slecht de kwaliteit van de inzendingen wel niet was en dat er een nieuwe manier van stemmen moet komen.
Het zou me niet verbazen dat er een beweging is geweest net als bij de verkiezingen in Frankrijk die er een rol in heeft gespeeld. Het mobiliseren van grote groepen mensen om invloed te krijgen. En dat mobiliseren kan door heel Europa gebeuren. Dus ook de Pool die in ons land voor weinig geld wordt ingehuurd. (en voor hem veel geld).
Het is een signaal wat we niet mogen negeren.
De aarde is plat aan het worden. Ik denk dat in veel bladen in Oost Europa het de voorpagina haalt. Ik vermoed dat het bij ons op pagina 3 komt en hooguit in de commentaren. Ik ben benieuwd naar de strekking.
Natuurlijk zit Chili nog in mijn hoofd. Als ik deze ontwikkelingen plaats in de omgeving van Santiago, een stad met 4,7 miljoen inwoners, dan is een ding duidelijk. Die mensen willen verder komen in de wereld (wat dat dan ook maar is). Ze zullen alles aangrijpen om hun invloed te laten gelden. Als je kijkt door die ogen naar Het Eurovisie Song festival dan kunnen we weer echt meedoen als de wereld een nog een stuk platter is geworden.