Spring naar inhoud

The Next Web (2)

badge_white.gifZoals ik al aankondigde een vervolg op mijn bezoek aan the next web. Voor een uitebreid verslag wil ik je ook graag verwijzen naar Frankwatching Frank Janssen heeft er een keurig verslag van gemaakt, ondanks zijn worstelingen met de techniek. Ik denk dat ik een volgende keer bij zo'n evenement ook gewoon mijn laptop meeneem en live ga bloggen. Daar is tijd voldoende voor want lang niet ieder onderwerp spreekt tot de verbeelding.
Het verslag van Frank geeft een mooi overzicht dus dat doe ik niet over maar ik wil er wel graag een paar onderwerpen uitpakken die me zeer aanspraken.
Allereerst was er de presentatie van Saul Klein. Saul was VP marketing bij Skype en werkt veel in Amerika en Europa. Hij ging de vergelijking aan en daar zaten wel een paar eyeopeners voor mij in. Allereerst heeft Europa wel een paar pareltjes maar op een of andere manier blijven die allemaal steken op een niveau dat van een echte doorbraak geen sprake is. Voor die tijd zijn ze de initiatieven vaak overgenomen door een grote partij.
Paul had een hele hoop feiten die pleiten voor een doorbraak van nieuwe diensten uit Europa. Jammer genoeg kan ik nog geen presentatie van hem vinden op het web maar er zaten aardige overzichten bij die aangaven dat Europa op veel fronten meer te bieden heeft dan Amerika.
De volgende spreker was Jeff Clavier. Hij ging ook in op het verschil tussen de VS en de EU. Hij had veel open deuren zoals dat het verschil zit in de mentaliteit, in de EU is het een blamage om failliet te gaan in Amerika is het een plus. Maar Jeff trok ook de vergelijk tussen breedband ontsluiting in bijvoorbeeld Sillicon Valley en de rest van de wereld. Het blijk maar droevig gesteld te zijn met de breedbandontwikkelingen in de Valley maximum bandbreedte die je daar standaard kan krijgen is 2-3 Mb/s. Iets wat inmiddels ieder huishouden in Nederland ( en op heel veel plaatsen in de rest van de wereld) kan krijgen. Mobiel is ook een fenomeen wat in de rest van de wereld veel beter is aangeslagen dan in de VS. En het ziet er niet naar uit volgens Jeff dat dat de komende jaren snel verbeterd.
De eerste beide sprekers hebben hun sporen verdiend in de internet wereld. Ze keken beiden naar Europa als een regio waar veel verscheidenheid is. Veel vernieuwingen maar waar de kansen niet optimaal worden benut in termen van grote doorbraken. Het aardige was wel dat aspect de rest van de dag dat niet meer zo prominent aan de orde kwam. Het ging er bij andere sprekers om hoe je gaat samenwerken met behulp van the next web.
Was het in het verleden "Content is King": Als je maar voldoende inhoud hebt ben je winnaar. De komende tijd zal het vooral gaan over "Contact is King". Het zal veel meer gaan over "wie zijn je contacten?" En dan niet over: "hoeveel mensen heb je in je Outlook Adress book?". Maar hoeveel mensen ken je echt? En wat doe je dan met die contacten?
Een zeer inspirerend verhaal van Deborah Schultz, de enige vrouwelijke spreker en wat mij betreft het hoogtepunt van de dag. Maar dat zal ook wel komen door mijn redelijk hoge femininiteit volgens mijn Personal DNA
Het verhaal van Deborah komt uitgebreid aan de orde in een volgende weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *