Spring naar inhoud

Noordweb

Het leuke van ouder worden is dat je steeds meer mensen tegenkomt die in het verleden eens je pad hebben gekruist. Zo rijgen zich verhalen en herinneringen zich aaneen. Gisteren had ik een heel erg leuk gesprek die in het verleden ooit een een presentatie van me had bijgewoond. De persoon zelf herkende ik eerst niet maar de presentatie staat me nog wel bij als van gisteren.

Het was een van de eerstebijeenkomsten van Noordweb. Inmiddels bestaan noordweb niet meer maar ik kon in de wayback machine nog informatie achterhalen. In ieder geval was het ver voor mijn ICT Platform tijd. Waarschijnlijk voor 2000. Ik was toen manager van een groep internet specialisten bij KPN Datacenter. In die rol gaf ik regelmatig presentaties intern en extern over hoe we de dingen georganiseerd hadden. Ik werd gevraag om bij de eeste vergadering van Noordweb te komen vertellen over onze activiteiten. Noordweb was een initiatief van managers ICT van grote bedrijven. En dan met name de niet commerciele ICT bedrijven zoals Postbank, Freslandbank, KPN, Philpss. Dus de interne ICT leveranciers. De doelstellening werd als volgt omschreven:
De doelgroep bestaat uit ICT-managers werkzaam in het midden en groot bedrijf.
Gezamelijk worden er per jaar vier bijeenkomsten georganiseerd.
Om tot een waardevolle uitwisseling van informatie te komen, streeft NoordWeb
naar deelname van ongeveer 20 tot 25 personen per bijeenkomst. Uiteindelijk zal de
verzendlijst bestaan uit ongeveer 80 personen.

Achteraf een beetje de tegenhanger van het ICT Platform waar zich voornamelijk commerciele partijen bij aansluiten. Niet dat dat de doelstelling is in tegendeel we willen graag als ICT Platform een zo breed mogelijke vertegenwoordiging. Maar in de praktijk zijn het vaak de mensen met een externe focus die we er ontmoeten.

Wat dat betreft is er op de 30e een aardige ICT PLatform bijeenkomst samen met Senter Novem over Aspect Oriented Programming. Een erg inhoudelijk onderwerp.

Terug naar mijn gesprek gisteren. Het was erg leuk om zo terug te kijken en om te zien dat dat soort contacten ontstaan via sociale netwerken als Linkedin of Xing. (in dit geval ontstond het via Xing). Mijn gesprekspartner nam contact op om eens van gedachten te wisselen over SIOG en alles wat daarmee te maken heeft. Het werd een erg leuk gesprek. Alles kwam voorbij, de kracht en zwakte van het noorden,de potentie van de noordelijke ICT, Innovatiekracht, hoe breng je dit in beweging. We zaten duidelijk op een lijn. We gaan elkaar in de toekomst zeker weer ontmoeten n dat gaat dan vast niet weer 8 jaar duren.

En Noordweb? Dat is een aantal jaren gestopt maar ik denk dat er best nog wel ruimte voor is alleen hangt het af van mensen die de kar willen gaan trekken zoals bij zoveel initatieven. Misschien iets om vanuit het ICT Platform te initiëren?

Powered by ScribeFire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *