Spring naar inhoud

Transparant

Door de jaren heen heb ik in mijn werk veel functies gehad. Daarnaast heb ik altijd wel iets gedaan in vrijwilligerswerk. Van muziek, sport, kerk, derde wereld of dorpsbelang. In het begin was het vaak achter de schermen maar de laatste jaren ook regelmatig in de rol van voorzitter. Die rol brengt met zich mee dat ik vaak spreekbuis ben. Als je bezig bent met nieuwe dingen dan blijkt dat je vaak op een terrein komt waar ook al iemand anders actief is. Dat levert dan gelijk problemen op. Of in ieder geval opmerkingen zoals, "dat doe wij toch al"?
Soms levert zoiets wrijving op. Dat is me het afgelopen jaar een aantal keren overkomen. Lastig, want veel van die activiteiten worden niet ondernomen om iemand anders dwars te zitten maar juist omdat we denken iets toe te kunnen voegen. Bijvoorbeeld doen we erg goede dingen met het Derde Wereld Fonds. Daar zijn we niet de enige in. Voorlopig is de nood in delen van de wereld zo groot dat er nog wel wat initiatieven bij kunnen.
Het ICT platform heeft tot doel ICT noord Nederland bijeen te brengen en op te stuwen in de vaart der volkeren. Nu zijn we daar ook niet uniek in. Maar om eerlijk te zijn kan dat ook beter. Niet dat die anderen of wij het niet goed doen. Maar met een ICT scene waar rond de 15.000 mensen werken en veel op HBO /WO niveau zijn we toch redelijk onzichtbaar. Binnen Europa en ook binnen Nederland. Projecten als LOFAR, Life lines, activiteiten rond sensoren, grootschalig ICT Beheer misstaan niet. Toch blijven we redelijk onopgemerkt.
Hoog tijd dat we meer lawaai maken. Reuring in de tent. Maar wel met gepaste  terughoudendheid. Want het moet wel logisch  klinken vanuit noord Nederland, waar mensen vaak wat terughoudend zijn.
De komende weken staan er weer allerlei dingen op het programma van het ICT Platform. Misschien wel wat veel. Maar aan de andere kant ons doel is duidelijk. Misschien komen we wel op het speelveld van iemand anders, sorry. Het doel is duidelijk, promoten van ICT Noord Nederland in Europa, daarin zijn we al een paar jaar heel transparant.

Powered by ScribeFire.

2 gedachten over “Transparant

  1. Michiel

    Beste Jan,
    Je hebt helemaal gelijk, het valt mij steeds op hoe weinig mensen weten wat hier allemaal gebeurd op ICT gebied. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de "noordelijke" aard, Wij pochen niet graag, doe maar gewoon dat is goed genoeg. Wellicht moeten we iets bedenken om van deze eigenschap juist onze kracht van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *