Spring naar inhoud

Hutsspot

sf-wifi.jpgEr is een strijd gaande gaande over draadloos benaderen van klanten. Natuurlijk zijn er de traditionele aanbieders van mobiel. Inmiddels kan je heel aardig draadloos browsen via je mobiel.
Google gaat zwaarder inzetten op draadloos internet en kan zo wel eens een grote concurrent van de telecomaanbieders worden. Hoe de wereld er uit gaat zien laat zich moeilijk voorspellen. Draadloze netwerken via Stedelijke netwerken en dan mobiel internet voor de landelijke gebieden. Maar dat er altijd kabel nodig blijft is helder want al al die Hotspots moeten wel worden gevoed.
Zelf zit ik ook regelmatig via UMTS te surfen. Verschrikkelijk handig als je tussen twee afspraken in even je mail kan lezen en snel beantwoorden en met UMTS maakt het niet waar je bent. Ik heb al een aantal keren op bijzondere plaatsen gestaan. Op de dijk in Delfzijl bijvoorbeeld met uitzicht over zee. Maar ook wel eens aan de rand van het bos.
Soms als ik iets meer tijd heb is het ook lekker om ergens binnen te kopen en dan onder het genot van een kop koffie even ergens te zitten. En dan is het handig om ter plekke draadloos internet te hebben. mLangzamerhand weet ik wat Nomadisch werken is. Het is wel zoeken waar je even ongestoord kan zitten. Langzamerhand komt er steeds meer informatie waar bijvoorbeeld hotspots te vinden zijn. Ik stuitte op een site www.wigle.net waar je een overzicht kan zien met hotspot netwerken. Hiernaast staat een plaatje van San Fransisco. Dat ziet er al aardig bedekt uit. Groningen is wat dat betreft nog redelijk maagdelijk maar daar komt verandering in want draadloos Groningen komt op gang. Dit jaar is de ICT Platform kerstborrel samen met draadloos Groningen. De locatie is deze keer in de Martinikerk. Een prachtige locatie zo vlak voor kerst maar deze locatie is ook gekozen omdat het midden in de wireless wolk ligt. Een poosje geleden werd ik benaderd door de stichting Martinikerk omdat hen het een leuk idee leek om in het oude pand nieuwe dingen te doen. Het is dus een prima locatie om te laten zien wat je er mee zou kunnen. En zo is de wens van de stichting Martinikerk ook een beetje ingewilligd.
Dus heb je een draadloze toepassing schroom dan niet om het daar te komen tonen. Dat kan bij de organisatie van draadloos Groningen maar een mailtje naar mij draadloos@janhut.com en ik zorg ervoor dat je ruimte krijgt om iets te tonen. En aanmelden als bezoeker voor de bijeenkomst mag natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.