Spring naar inhoud

Een nieuw jaar nieuwe kansen

ImageVoor je het weet zit je weer midden in het nieuwe jaar nog zo nu en dan een nieuwjaarsreceptie en dan is het weer over tot de orde van de dag. Het ICT platform kreeg het verzoek of we dit jaar ook een stand wilden hebben op de grootste ICT beurs ter wereld de CeBIT. We konden een stand krijgen op het Nederlands plein. Voor zover ik het heb begrepen samen met Eindhoven, Twente en Amsterdam. En daar horen we ook tussen. Dus volmondig ja. Alleen dan moet er nog wel het een en ander gebeuren want we moeten dan opeens alles engelstalig hebben en wat gaan we er dan doen. Want we zijn nu al 5 keer met een bus naar de CeBit geweest maar om er een stand te bemensen is even een ander verhaal. Toch zeten we door want als er ooit een goed moment is geweest dan is het nu wel. We hadden bijna een stand gehad samen met OFFIS maar die stonden al op 3 andere plaatsen op de CeBit dus zeiden af.
We hebben dus een uitvalsbasis voor ICT bedrijven uit Groningen. Wat we kunnen doen is een overzicht van alle ICT activiteiten in Noord Nederland en dat is best veel. Lofar, Lifelines, grootschalige dataverwerking, Google rekencentra, Energy valley, de Cave, de ICT kennis van de Universiteit en om dan maar niet te spreken van landelijke spelers als hotels.nl bellen.com relatieplanet.nl traffic4U Heiiii en dat is nog maar een korte opsomming.
We hebben daar best een boodschap alleen moeten we nog wel aan de slag om het leuk te brengen. Volgende week is er een eerst bijeenkomst in Den Haag over de inrichting van het Nederlands plein.
Andere jaren gaat er een bus naar de Cebit het zou best eens kunnen dat er dit jaar op meerdere dagen mensen afreizen maar dat moeten we nog even op een rij zetten. Het jaar 2008 begint dus goed met de blik naar het oosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *