Spring naar inhoud

CeBIT en Zeppy

zeppy.jpgGisteren was de start van de CeBIT, de grootste ICT beurs ter wereld.Inmiddels zijn we daar een aantal keren met een bus.Eind vorig jaar kreeg ik een telefoontje of we dit jaar er ook wilden staan met het ICT Platform. Twente en Eindhoven staan er ook dus ogenblikkelijk toegehapt. Maar vervolgens moet er nog wel het een en ander geregeld worden.
Want 6 dagen van 9 tot 6 is wel een hele aanslag qua tijd. En de boodschap van het platform is dat er in Noord Nederland leuke activiteiten zijn op ICT gebied dus waarom niet die activiteiten uit te nodigen op de stand voor hun verhaal.
Dus iedere dag een andere partij voor initiatieven die het willen. Gisteren stond er een initiatief op het gebied van een slimme meter, vandaag de studenten van Kunstmatige intelligentie met een vliegende zeppelin en morgen een toepassing op het gebied van gezondheidszorg, vrijdag wireless Groningen en zaterdag met een breedbandtoepassingen.
Ook op het gebied van bezoek is er dit jaar veel in gang gezet. Morgen vertrekt er een bus met werkzoekende ICT-ers die in de bus kunnen speeddaten met bedrijven, vrijdag is er de traditionele ICT Platform bus en vrijdag / zaterdag is er een 2 daagse in samenwerking met "de netwerkbus". In korte tijd is er een hoop in gang gezet.
Het was gisteren bijzonder leuk om te zien dat de Zeppelin van de studenten veel bekijks kreeg. De Zeppy zoals de studenten het noemen is gevuld meet helium en vervoerd een servertje met een camera en 3 propellertjes zorgen ervoor dat hij kan navigeren. Op den duur moet het uitgroeien naar een autonoom vliegende zeppelin. De eerste indruk is dat we komende jaren deze aanpak nog verder kunnen uitbouwen. Maar daar hebben we dan een heel jaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *