Spring naar inhoud

Regionoordpanel

Vanmorgen kreeg ik weer een uitnodiging om mee te doen met de derde peiling van het regionoordpanel. Een initiatief dat werd aangekondigd door het dagblad. Ook de Leeuwarder courant doet mee. Dus heb ik me ingeschreven want als rechtgeaarde noordeling reageer je toch op de volgende uitnodiging:
Inwoners van Groningen, Friesland en Drenthe krijgen met RegioNoordPanel een mogelijkheid om via internet hun mening te geven over belangrijke noordelijke kwesties. Het panel is een initiatief van NDC Mediagroep, uitgever van ondermeer Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Geïnteresseerden kunnen zich als panellid opgeven
via www.regionoordpanel.nl.

Ze krijgen gemiddeld een keer per maand een kwestie voorgelegd. Ook weer via internet. Dat kan een grote kwestie zijn, zoals de bouw van een kerncentrale, maar het kan ook gaan om een ontwikkeling in een woonwijk van bijvoorbeeld Emmen.
3 peilingen verder ben ik maar afgehaakt.
De eerste ging over het rookverbod, de 2e over opvoeding van kinderen en vandaag een onderzoek van het UMCG. Vragen zoals: weet u wat diabetes is, of ik de verschillen ken tussen de verschillende soorten diabetes, hoe lang ik mijn tanden poets en of ik weet hoe lang ik ze eigenlijk moet poetsen en of ik tevreden ben met mijn mondgeur. Halverwege ben ik maar gestopt. Hoezo belangrijke noordelijke kwesties.
Een gemiste kans. Er liggen voldoende onderwerpen lijkt me: topsport in Groningen, ontwikkelingen in de Eemshaven, inkrimpen /verdwijnen suikerindustrie, de breedte van de Eemshavenweg, mogelijke vergrijzing van Drenthe, gezondheidszorg op het platteland. En dan heb ik het nog niet over Friese kwesties. Maar het kan natuurlijk zijn dat het bedrijf dat ingehuurd is uit Enschede / Amsterdam de mondgeur van Jan Hut een belangrijke noordelijke kwestie vindt.
Tijd om mijn tanden te poetsen, wel even de tijd voor nemen.

4 gedachten over “Regionoordpanel

  1. Bert

    Bij het Dagblad zijn journalistiek en commercie volledig met elkaar verweven. Kijk bijvoorbeeld naar die aktie vorig jaar waarbij de hele stad werd onder geplakt met van die posters (waarvan de laatste nog steeds niet verwijderd zijn). Deze onderzoeken zijn, gezien de ervaringen tot nu toe, vermoedelijk niet zozeer ingegeven vanuit onderzoeksjournalistiek maar meer vanuit externe opdrachtgevers van de krant/uitgever.
    En laten we eerlijk zijn, het Dagblad is een van de slechtste regionale dagbladen in Nederland. Iedere dag even naar tvnoord kijken en hun site lezen alsmede kijken op gic.nl levert vaak ook voldoende informatie op voor een goed beeld van de situatie hier in Noord Nederland.

  2. Hoog

    Tja, het Dagblad. Eigenlijk wil je geen woorden meer vuil maken aan deze 'krant' waar het woord advertentieblaadje meer passend zou zijn. Zoals Bert aangeeft heeft de uitgever de stad vorig jaar vervuild (zie http://www.hetnoordenmoetleuker.nl ) met stickers zonder dat ook maar is nagedacht dat deze verwijderd moesten worden. Ingezonden mededelingen worden zonder kopje geplaatst als redactionele stukken, redactie en commercie zijn volledig verweven. Ach ja, wat wil je met een hoofdredacteur die tegelijkertijd directeur is. Het noorden verdient een betere, kwaliteitskrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *