Spring naar inhoud

Sociaal netwerk is "nieuw gevaar"

Met veel belangstelling lees ik altijd verhalen over security en alle gevaren die er dreigen. Voorop gesteld ik ben een zondagskind. Opgegroeid op het platteland en nooit echt geconfronteerd geweest met gevaar. Er is wel 2 maal ingebroken in mijn auto, een keer mijn rijbewijs en een set schroevendraaiers weg en later eens mij laptop. Mijn schoenen zijn eens gestolen en oh ja mijn rugzak maar dat was in Chili. Ik was me helemaal niet bewust van dat mensen daar die Gringo's toch een beetje zien als wandelende geldautomaat. In mijn rugzak zat mijn 3 maanden oude digitale video camera (nieuwprijs 320 Euro) en een trui. De camera heb is vergoed door de verzekering.
In mijn fantasie heeft een arm Chileens gezin 2 maand van de opbrengst geleefd. Ik ben alleen bang dat het op is gegaan aan 2 witte lijntjes.
Maar dat zijn dan ook wel mijn prive ervaringen met bedreigingen.
In mijn werkzame leven was ik 4 jaar manager security. (hoofd beveiliging)  Daar heb ik wel voldoende diefstal, fraude, vernieling en oplichting gezien. En dan was het ook nog maar Noord Nederland. Mijn collega's uit het westen hadden altijd de sterkste verhalen. Op een gegeven moment denk je dat er achter iedere struik een boef zit. Als je dan weer uit dat wereldje stapt weet je dat er gelukkig voldoende struiken zijn waar niets achter zit of hooguit een spelend kind. Dan begin je alles weer een beetje in  zijn normale proporties te zien.
Ik moest er weer aan denken toen ik het het vakblad voor de ICT, Computable, het topic "Sociaal Netwerk"  besproken zag worden.
Een aantal Security experts geven hun visie. Er is nog weinig veranderd in security land. Er werd nog volop gewaarschuwd dat er best wel een boef achter een struik kan zitten. De expert van het bedrijf Andarr maakt het helemaal bont. Volgens hem is het beste advies om weg te blijven bij Sociale Websites.
Ga vooral niet het bos in want er kunnen boeven zitten achter struiken. Oeps, help, ik sta inmiddels wel op heel veel plaatsen vermeld. Maar dat was wel een bewuste keus.
Voor mij was het na 4 jaar zaak om het werkveld Security te verlaten. Je blik wordt wel erg beperkt na 4 jaar kommer en kwel. Misschien wordt het ook tijd voor de expert in kwestie om van baan te veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *