Menu Sluiten

Delfsail

Een dag op het water en tussen de boten vind ik leuk maar echt een bootjes liefhebber ben ik niet.. Sinds een jaar of 3 ben ik regelmatig in de Eemsdelta (Delfzijl, Eemshaven en omgeving). Die combinatie maakt dat ik natuurlijk ook op Delfsail te vinden ben. Vrijdag bij Ilse de Lange (met Aukje) en gisteren met Nieko op de motor en gisteravond met Gemma bij Marco Borsato en het afsluitend vuurwerk. Daar moeten we dan wel de hele provincie voor oversteken van west naar oost maar Delfsail is een prachtig evenement. Ook aan voorgaande edities heb ik hele dierbare herinneringen.

Normaal gesproken heb ik mijn bedenkingen tegen evenementen die worden aangegrepen door grote bedrijven om klanten te verwennen in een bobo omgeving. Bij Delsail heb ik dat minder omdat de regio het verdient om goed op de kaart gezet te worden. Door de decentrale ligging is het geen automatisme om er op bezoek te gaan. Terwijl het gebied veel schoonheid in zich heeft en zeker de afgelopen jaren zakelijk ook veel kansen.

Ik ben wel al een aantal keren getracteerd op een bezoek aan een evenement door een bedrijf en natuurlijk is dat leuk. In Thialf, bij FC Groningen of eerder bij Delfsail bijvoorbeeld mocht ik me al eens laten verwennen. Maar het geeft me ook wel eens het gevoel van opgesloten te zijn. Want of je het wilt of niet je maakt geen deel uit van de happening zelf. Gewoon op de staantribune bij Thialf of de gewone tribune bij de FC met vrouw, zoon of dochter is toch leuker.

Gisteravond was ook het havendiner, dresscode:  Black Tie. Daar hadden we ook naartoe gekund. Gisteren tegen het eind van de middag zag ik de eerste paren volledig opgedoft tussen de vele bezoekers scharrelen. Dat was wel een beetje een  een vreemd gezicht. Blij dat ik niet ben gegaan, maar ik hoop dat ook het havendiner een succes was want gelet op de grote hoeveelheid gasten uit de rest van het land was dit een prachtige gelegenheid om de Eemsdelata goed op de kaart te zetten.

Dindsdag doorkruisen we de provincie nogmaals om gast te zijn van Groningen Seaports. Natuurlijk gaan we want het is leuk en we hebben Delfsail ook al een andere wijze voldoende geproeft. Leuk!