Menu Sluiten

Goed is goed genoeg

Als ik eerlijk ben heb ik wel iets met eenvoud. Dat vertaalt zich dan vaak in simpele oplossingen. Dat zal met mijn Groningse roots te maken hebben.  Grote meeslepende dingen zijn niet echt aan mij besteed. Dat uit zich dan vaak in het aanschaffen van dingen die goed genoeg zijn voor het doel waarvoor ze dienen maar ook niet veel meer dan dat. Een mooi voorbeeld zijn de moteren die we thuis hebben staan een Honda van 30 jaar en een leger Moto Guzzi van 24 jaar. Niet dat ik van oude motoren hou maar wel omdat ik motor rijden leuk vind en deze motoren de gelegenheid bieden om te toeren. De kosten zijn verwaarloosbaaar 23 euro verzekering per jaar per motor en de een is belastingvrij en de ander wordt volgend jaar belastingvrij. Er zit natuurlijk wel altijd een schaduw kant aan want er is wel eens wat met beide beestjes maar aan de andere kant heeft dat ook zo zijn charme. 

 Zo ben ik ook erg blij met de nieuwe TV zender van nederland 1TV die gisteren gelanceerd werd. Ik heb er net even naar gekeken een echte aanrader want de eenvoud straalt eraf.

Gisteren kreeg ik via een ander kanaal een artikel toegestuurd die mij uit het hart gegrepen is. The Good Enough Revolution: When Cheap and Simple Is Just Fine . Zo heb ik het afgelopen jaar lopen bellen met een Nokia, de  6700 was het volgens mij. Een simpel toestel, alle basis functies zitten er in. Maar de toetsen beginnen nu te haperen en hij vertoond ook andere kuren. Dus ik sta voor een keus. Wat wordt het nieuwe toestel? Ik heb ook een HTC waar ik mijn mail mee kan lezen en surfen. Met een beetje afgunst kijk ik naar de Iphone of de nieuwste Nokia´s. Prachtig om te zien maar waarschijnlijk wordt het gewoon weer een basistoestel waarmee ik kan bellen en redelijke foto´s kan maken. De HTC hou ik dan voor het werken onderweg (de HTC verzorgt ook de koppeling naar de laptop om zo onderweg te werken).  Maar als ik  onderweg moet werken dan is een gelegenheid met een wirelessverbinding ook goed.

Het grote voordeel is dat als je met eenvoud genoegen neemt het ook snel betaalbaar is en dus ook  van alles wel wat hebt. Maar als een echte bricoleur is dat wel handig want je kunt je dan altijd redden. Het gaat bij bricolage om iets wat we in Nederland niet zo goed kennen maar in het engels staat er veel over te lezen op wikipedia