Menu Sluiten

QRC wat doe jij er mee?

 Ooit van een [[wikipedia:QR Code]] code gehoord? Wel als je een beetje de ontwikkelingen volgt. Maar heb jij het ook wel eens gebruikt? Want dat is allemaal niet zo erg moeilijk.

Allereerst is het natuurlijk de QR Code en niet de QRC code want de c staat al voor Code. QR staat voor Quick Response. En dat is ook wat het doet.

QR code is eenvoudig te maken en tegenwoordig zijn veel telefoontoestellen uitgerust met een Barcode reader. Leuk om de labels te lezen van producten. Nog leuker om de barcodes op boeken te scannen en dan gelijk doorverwezen te worden naar internet waar de recensies te lezen zijn. Er is ook een site www.stickybits.com waar je commentaar kan leveren bij een barcode. Dus heb je de barcode van Brinta gescand dan kan je op die site ook andere Brinta fans (of haters) treffen. Daarnaast kan je ook zelf een barcode maken om zo een groep te vormen.

Ik heb ook mensen zien lopen met een dergelijke code geprint op een T-shirt. En het is ook te printen op een visitekaartje waardoor de gegevens automatisch worden ingelezen. Dat is in ieder geval wel zo bij mijn Android telefoon. Camera erop richten en de gegevens worden herkend en gelijk krijg ik de vraag moeten deze gegevens naar het adresboek? Mijn nieuwe visitekaartjes liggen op de post ik hoop ze morgen anders volgende week te krijgen.

Er zijn sites op internet waar deze kaartjes besteld kunnen worden maar het stelt ook niet voor om dit zelf te maken. Gegevens invoeren in een QRC generator. het plaatje downloaden en achterop een visitekaartje drukken.

Maar er zijn veel meer leuke dingen mee te doen. Zoals de code hiernaast ontcijferen. Als je doet wat er staat krijg je een leuke attentie van me thuis gestuurd. Tenminste als je bij de eerste 5 bentt. Daarna is er alleen nog eeuwige roem. Maar dan krijgt je wel over een aantal weken een mailtje met een aardigheid. Veel plezier met QR code en laat eens weten welke leuke toepassing jij ziet.

Ik ben benieuwd