Menu Sluiten

Verkeerde afslag en toch leuk.

Op je weg door het  leven kom je soms voor keuzes te staan waar je soms behoorlijk goed over na moet denken. Partner keuze, de aanschaf van een huis, studie keuze, het wel of niet solliciteren op een functie. Allemaal keuzes die je toekomst behoorlijk kunnen bepalen. Maar het komt misschien nog wel veel vaker voor dat we zonder het te weten keuzes maken die  grote impact hebben. Je besluit niet naar een bijeenkomst te gaan. Op die bijeenkomst had je iemand kunnen ontmoeten die veel voor je had kunnen betekenen: een nieuwe baan of bijzondere opdracht. Je zult het nooit weten want je bent niet gegaan.

Misschien maak je wel heel vaak een keuze zonder dat je het door hebt. Je leeft als het ware op de automatische piloot. Alles lijkt gewoon z'n gangetje te gaan maar plotseling merk je dat de wereld om je heen is veranderd. Als je dan terugdenkt blijkt dat je het al langer had kunnen weten.

Ik moest er aan denken toen ik afgelopen weekend tijdens een etappe van het Pieterpad weer verkeerd was gelopen. Het is me al een paar keer eerder overkomen. Het moment dat het me overkomt blijft grappig, het duurt vaak een poosje voordat ik de fout ontdek. Het is een soort ontwaken na een poos op de automatische piloot te hebben gelopen.

Ik ben het Pieterpad aan het wandelen en steeds iedere etappen met iemand anders. Het zijn erg leuke dagen. Iedere etappe is anders en er ontstaan bijzondere dingen. Soms voorvallen van Synchroniciteit en soms een stukje verdwalen. Dat verdwalen heeft vaak wel een oorzaak want op sommige plaatsen kruizen andere wandelroutes het Pieterpad. Het Pieterpad is gemarkeerd met rood witte stickers (of rood witte verfstrepen) en in een aantal gevallen zijn die andere tochten ook een rood witte markering. Op de plaats waar de routes elkaar kruizen is het dus opletten.

Omdat mijn etappes vaak erg leuke gesprekken opleveren is de aandacht niet altijd bij de route en is dus een fout snel gemaakt.  Vervelend maar aan de andere kant maakt dat het ook wel weer leuk want niets is zo leuk als onverwachte zaken. Wat dat betreft net het echte leven Zo nu en dan leven in een vast patroon maar het wordt pas echt "leven" als er onverwachte zaken zich aandienen.