Menu Sluiten

Vakantie, tijd voor nieuwe initiatieven zoals coworking en breedband.

Alles draait op halve kracht. Parkeerterreinen van bedrijven zijn maar half vol of helemaal leeg. Het weer helpt mee, zomer!!. Ook vergaderingen zijn er nauwelijks, afspraken maken is extreem gemakkelijk tenminste als de gespreksparner niet op vakantie is. Er is ook tijd voor wat informeel overleg. Even alle sores van de crisis lijkt wel even weg. Er valt in de vakantieperiode toch weinig aan te doen.

 

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan nieuwe initiatieven. Zo wordt er op verschillende plaatsen gewerkt aan het opzetten voor coöperaties voor ZZP-ers. Allemaal nog erg voozichtig, want hoe moet het er uit gaan zien en welke afspraken moeten worden gemaakt. Je bent natuurlijk niet voor niets zelfstandig geworden. Eindelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen handelen, geen baas die je verteld wat je moet gaan doen. En dan toch weer samen gaan werken met anderen omdat je samen toch grotere klussen aan kan of gewoon omdat je graag samenwerkt.

 

Ook komen er steeds meer locaties waar je tijdelijk kan werken. In maart 2007 schreef ik al over coworking. Nu 6 jaar verder lijkt het doorgebroken. In Groningen en Assen zijn er veel plaatsen waar je even kunt gaan werken. Na de vakantie komt er in Groningen een Seats2meet. Al eerder zijn er pogingen ondernomen maar nu gaat het echt door. In een voormalig pand van mijn laatste werkgever AtosOrigin. (Ik blijf het bedrijf zo noemen hoewel ze hun Origin hebben verloren). Ik ben er laatst al even wezen kijken en het komt er erg leuk uit te zien. Er hing nog wel een beetje een vislucht. (sorry dat grapje moet ik even maken). Het grote voordeel voor de nomadisch werker die veel met de auto onderweg is ideaal. Parkeerruimte volop en voor de ICT proffessional, vakgenoten voldoende in de omgeving. 

 

Een ander initiatief is in de binnestad van Groningen: Hutspot. Dat heeft natuurlijk ook mijn sympathie vanwege de naam. Ik las op facebook dat iemand het een belachelijke naam vond….. hoezo. Misschien geef ik er op 13 sepember wel een verjaardagsfeestje voor relaties want je schijnt het te kunnen afhuren voor een feestje. Is dit een idee? 

 

Zelf ben ik druk bezig met breedband in het landelijk gebied. De komende maanden moet blijken of we alle adressen die geen klant kunnen worden bij Ziggo (omdat ze buiten een dorp wonen) kunnen voorzien van breedband. En dan niet de beperkte verbinding via ADSL maar fatsoenlijke breedband oftewel glasvezel. Want de komende jaren blijft glasvezel het medium waar hoge snelheden mee gehaald kunnen worden. Natuurlijk levert ADSL ook redelijke verbindingen maar dan is het maar net de vraag hoever je van de centrale woont. Voor veel mensen zijn de verbindingen voldoende. En dat is ook het verweer van de leverancier. Het overgrote deel van de aansluitingen kent geen probleem. Toch hebben een kleine 500.000 adressen (potentieel) wel een probleem. Wil je meer weten van de problematie kijk dan even op mijn site www.janhut.com. Het onderstaande filmpje geeft ook aardig beeld van de problematiek.