Menu Sluiten

Krijgen onze kinderen het beter? Jazeker!!

Het begint echt leuk te worden bij Seats 2 Meet (  S2M050 ) in Groningen. Deze week ben ik er weer een paar keer geweest en er komen steeds meer bekenden. Oud collega’s en mensen die ik door de jaren heen eens heb ontmoet.Voor de mensen die niet weten wat S2M is. Het is de  3e verdieping van het gebouw aan de Eemsgolaan 9 in Groningen. (een oud Atos Origin gebouw, het ruikt er nog een beetje naar vis).Je kunt er zitten te werken er is draadloos internet, koffie en eventueel lunch. Dat alles kost geen geld er wordt wel verwacht dat je "je open" stelt voor anderen en zo bijdraagt aan het sociaal kapitaal. En om dan toch wel even over geld te praten er zijn bespreekruimten en vergaderzalen, die moet je dan wel huren want “there is no such thing as a free lunch”.

 

Dat is gelijk ook het onderwerp waar we het de komende week over gaan hebben. Hoe kunnen we S2M  meer laten zijn dan alleen een erg leuke  “hangplek” voor ZZP-ers? Hoe krijg je daar bewegingen op gang, hoe creëer je nog meer een sfeer die uitnodigt tot open gesprekken die er toe doen? En niet zoals afgelopen week dat ik vroeg of ik er bij kon komen zitten dat iemand zei: Nou liever niet we zitten in een zakelijk gesprek”. Gelijk kleurde hij omdat hij ook besefte dat je daarvoor een bespreekkamer kan huren. Natuurlijk mag je er zakelijke gesprekken voeren maar die gaan dan wel het liefst in alle openheid. En daar ligt ook gelijk de link naar de beweging die er gaande is. Onze wereld is te complex om het in je eentje te kunnen. Ja als je slim bent kan je heel veel geld verdienen en als je heel erg slim bent kan je zelfs meer geld verdienen dan het hele continent van Afrika nodig heeft om verlost te zijn van honger en niet noodzakelijke ziekten. Dat doe je in een afgesloten omgeving want anders kan je nooit zoveel geld voor jezelf verdienen. Maar geld verdienen als doel om zelf rijk te worden wordt steeds minder belangrijk. Voor het eerst in de geschiedenis zullen onze kinderen minder te besteden hebben dan wij. Maar op de vraag krijgen ze het minder kan ik volmondig Nee antwoorden want ze worden misschien armer maar daar komt veel voor terug

 

Er zijn legio voorbeelden van hoe de toekomst er uit zal gaan zien, dorpstuinen, voedselbanken, coöperaties, dorps gemeenschappen die zelfvoorzienend willen worden. Het gist, borrelt en het bruist overal. In 2005 was er een evenement Groningen Gist. Ik mocht daar toen een een presentatie geven onder de titel Groningen G-spot van Nederland. Een beetje met een knipoog. Groningen is een heel  prettige plek die iets met je doet, OK beetje lastig bereikbaar en niet iedereen heeft dezelfde gevoelens erbij maar toch. Vrijdag sprak ik Stefan bij S2M en hij was er bij in 2005 en wist het zich nog te herinneren. Zelf was ik het al lang weer vergeten maar leuk dat na zoveel jaar we elkaar weer troffen.Het gesprek ging over wat er aan de hand is in de wereld en mooi dat in mijn ogen Groningen nog steeds een G-spot is. 

 

Komende  donderdag middag is er een bijeenkomst bij S2M Groningen over de vraag internationale samenwerking. Daarover gaan we met elkaar in gesprek om te verkennen hoe gaat dat in zijn werk, hoe vind ik de juiste partner? Of hoe ziet een optimale samenwerking er uit? Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst zie ook http://events.seats2meet.com/event/9231/International_Collaboration_Day

Converstion that`s matter!