Spring naar inhoud

Een heel goed 2016

Aan het begin van het nieuwe jaar allereerst een heel goed 2016. Dat het maar een jaar vol energie mag worden. “Leef het leven” is een prachtig mooi nummer van Edwin de Vries en dat wens ik iedereen.

 

Laait die nait leven moar leef het leven
Beleef het echt en zalst beleven

 

Sinds een paar maand zing ik in een koor dat streektaal zingt. Het Nedersaksisch Vocaal Ebsemble www.nsve.eu. En het lied van Erwin de Vries is mijn favoriet. Prachtig zoals de teksten in mijn moedertaal worden gezongen.

 

Leef het leven. Daar zit een wereld achter. Natuurlijk zit daarin besloten geluk, voorspoed en gezondheid. Maar daar hoort ook tegenslag bij. Daarover ging mijn vorige blog. En juist die tegenslag hoort ook bij het leven. Het kan niet allemaal Geweldig, Cool, Tof of Gaaf zijn. Dat is maar een deel van het echte leven. Dat maakt Facebook ook wel tot een deprimerend medium. De afgelopen weken rond kerst en oud en nieuw alleen maar berichten over geweldige leuke dingen. Goed gedekte tafels, lachende mensen. Net alsof er geen problemen op de wereld zijn. Met een heel hoog “kijk ons eens” gehalte.

 

Natuurlijk zijn er problemen genoeg op de wereld Kijk maar eens naar de stroom vluchtelingen. die gaan echt niet allemaal op zoek naar het geluk maar het overgrote deel op vlucht. Onze planeet is in nood. Het klimaat akkoord geeft hoop. Er komen steeds duidelijker signalen dat het financiële stelsel pervers is. Geld verdwijnt in zakken van mensen die buiten de maatschappij leven. Er komen steeds duidelijker signalen dat de wereldwijde schulden liggen bij een paar eisers. Want als er schulden zijn dan zijn er ook schuldeisers maar wie zijn dat eigenlijk? Waar zijn bijvoorbeeld de 1,3 miljard gebleven die uit V&D zijn gehaald?

 

Ik zag een fragment op YouTube van omroep Max over hoe het is gelopen bij V&D. Ik hoop dat 2016 het jaar is dat deze werkwijzen aan de kaak worden gesteld. Iemand die commentaar leverde op de video vatte het mooi samen:"SunCapital is een 'opkoper' (van V&D) die het enkel en alleen om de winst bij verpatsen van een 'boedel' gaat. Het bekende kunstje, koop meerderheid in aandelen, of iig een beslissende stem. Haal het 'sell and lease back' kunstje uit. Kleedt de onderneming helemaal uit. Stel een 'reddingsplan' op wat niet haalbaar is, dan klapt de boel. Vraag faillissement aan. Koop de gezonde delen op en maak winst!?   
Mooi samengevat
 

In dit geval extra bizar omdat er geld van Nederlandse pensioenfondsen in zit. V&D mistte misschien op internetgebied de boot maar is in mijn ogen ten prooi gevallen van rovers in pakken. En toen ik de directeur hoorde (vanaf 6 minuut en 40 seconden)  toen draaide mijn maag om. Gewoon een zetbaas die manager speelt.  Dit heeft niets te maken met “Leef het leven”.  Sneu zoals hij aan de arm mee genomen wordt. Hij wordt geleefd, gedreven door… ja waardoor eigenlijk? Maar ja dat is zijn eigen keus.
 


Alsnog een heel goed 2016 met alles wat het leven boeiend maakt.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *