Menu Sluiten

Serieus nemen

Ondertussen een poosje geleden dat ik een blog schreef. Dit wordt de eerste van het jaar. In corona tijd is er voldoende om over te schrijven iedere dag is dat wel iets waar ik op zou willen reageren. Mijn mening is er ook maar één die weinig toevoegt aan al de uitingen die voorbij komen. Of er een groot plan is geloof ik niet echt. Ik kan me wel voorstellen dat er zoiets zou kunnen zijn. Ooit in het verleden zijn er oorlogen gevoerd die gebaseerd waren op verzinsels. Dan hoeven we niet een zo heel ver terug in de tijd. Ik stoor me wel aan mensen die Wappies wegzetten. Neem ze in vredesnaam serieus en je hoeft niet hun standpunt te delen.

 

Over serieus nemen gesproken. Langzamerhand neem ik onze overheid niet echt meer serieus. De maatregelen buitelen over elkaar heen en hebben langzamerhand een achterlijk niveau. In een officiële mededeling valt te lezen dat we alleen sneeuwballen mogen gooien binnen een gezin.  Dat iemand dat serieus kan schrijven op de site van de overheid. Tegelijkertijd zie je de politie op de Dam in Amsterdam in een sneeuwballengevecht met omstanders. Prachtig dat dit kan, het geeft ook gelijk het belachelijke van sommige overheidsregels weer.

 

Ik heb van veel dingen geen verstand maar ooit was ik hoofd beveiliging. En weet uit die tijd hoe lastig het is om maatregelen te nemen die aansluiten bij de belevingswereld van mensen. Alleen dan werken regels. Iedere week wachtwoorden wisselen die bestaan uit 12 karakters met speciale tekens gaat niet werken mensen gaan het opschrijven. Ik heb het meegemaakt dat de wachtwoorden onderaan het toetsenbord zaten geplakt. Maar omgekeerd regels verzinnen die een kleuter begrijpt, helpen ook niet. Haal de sleutels uit het slot of log de computer uit zijn zulke onbenullige regels. Dat begrijpt iedereen.