Menu Sluiten

ICT-ers gezocht

:blog:ict.gif

Vorige week had ik een heel leuk gesprek met 2 dames van np3. Ik werd gebeld om eens te komen praten over ICT-ers die kunstenaars kunnen assisteren. Er zijn zes projectvoorstellen van acht kunstenaars
geselecteerd. Voor deze projecten zoekt NP3 ICT’ers die in samenwerking met de
kunstenaars de projecten in een creatief proces willen realiseren.
Voor een omschrijving van de projecten zie ook de site http://www.retortplusplus.org. Nu is de ene ICT-er de andere niet en het moet ook nog samen met een kunstenaar in een creatief proces.
Even surfend naar de site van Retort ++ ontstond al gelijk de indruk dat het gaat om bijzondere projecten. Maar in het gesprek met Lianne en Zwaan bleek dat de vraag ook nog niet erg concreet is. Het is wel duidelijk dat er geprogrammeert moet worden en daarnaast ook nog de aansturing van objecten.
Er wordt ook wel verwacht dat de ICT-er met de kunstenaar kan meedenken.
De vraag doet me denken aan een wel vaker voorkomend misverstand. Dé ICT-er bestaat niet. De oproep moet dus wat specifieker. Het bouwen van een database en opensource zijn wat steekwoorden. Dat is nog een ruim begrip maar misschien zijn hier mensen voor te vinden. ICT-ers gezocht dus voor bijzondere projecten. Ben je creatief, heb je een brede belangstelling, wil je je horizon verbreden? Meld je aan via de site van Retort ++.