Menu Sluiten

Vakantie

tomtom-go-700.jpgVorige week mocht ik mijn bijdrage leveren in de estafette column op frankwatching. Het was leuk om zo eens op een rijtje te zetten waar ik zoals gebruik van maak. Dat is bij ons thuis inmiddels een hele hoop getuige alle laadapparaten die door het huis zwerven. van de laptops, PDA, mobieltjes, bluetooth oortjes, batterijladers voor MP3 spelers etc. Het zou een uitkomst zijn als al die apparaten gebruik maakten van en 1 type voeding.
Het hebben is één maar het gebruik maken van is iets anders. Gisteren heb ik samen met Frank de motortoertocht voor de feestweek weer uitgezet. Ruim 10 jaar geleden was Frank mijn buurman en we reden samen eens een toertocht in Zeijen van motorclub Bartje. Dat was een erg leuke tocht en het leek ons leuk om ook eens zo’n tocht uit te zetten.
Dus gingen we op een dag aan d slag, pen en papier mee. Dat werd nog een hele klus want thuis gekomen moesten de routepunten op papier komen. Maar hoe zat het ook alweer en wat stond er geschreden tussen de regels want tijdens het uitzetten moet je wel eens terug en moeten de laatste punten aangepast worden. We besloten 2 keer per jaar een tocht uit te zetten een rit op koninginnedag en een op de eerste zaterdag van de feestweek. Inmiddels hebben we gisteren dus de 21e tocht uitgezet. Na afloop van de rit publiceren we de ritten op de site van ons dorp waardoor ook andere motorrijders de tochten nog kunnen rijden.
Inmiddels hebben we veel mooie plaatsen in het noorden gehad. Van Veenhuizen, Giethoorn, Appingedam, Blokzijl, Drentse dorpjes, het Groninger platteland en het Fries merengebied.
Langzamerhand hebben we er een routine in gekregen. We gaan op pad met de laptop op schoot, de laatste keer hadden we Eva van Tomtom op mijn PDA ook aan boord en we programmeren een plaats op afstand en gaan rijden. “Eva” houdt ons wel op de koers en zien we een leuk straatje dan rijden we er in zonder dat we ons zorgen hoeven te maken of we wel op koers blijven immers de route wordt zo weer opgepakt.
Gisteravond stuurde Rix me een leuke site: www.afstandmeten.nl hiermee kunnen heel mooi afstanden worden bepaald. Het begint er serieus op te lijken dat we een route kunnen uitzetten zonder hem eerst te hebben gereden.

Powered by ScribeFire.