Spring naar inhoud

Mijn digitale levensstijl.

Gistermorgen zag ik dat mijn bijdrage over digitale levensstijl geplaatst werd op Frankwatching. Een poos geleden deed Jacqueline Fackeldey op Frankwatching een oproep om  je digitale levensstijl te delen. Toevallig las ik het artikel als een van de eersten en meldde me aan. Vandaar dat mij de eer te beurt viel om het eerste artikel te plaatsen. Het was leuk om te doen want ik moest op een rijtje zetten welke digitale technieken ik gebruik en waarvoor. Leuk om te doen en ben benieuwd hoe de andere verhalen er uit komen te zien.

Soms krijg ik wel eens reacties van :"Dat je daar zo open in bent." Mensen begrijpen niet wat webloggers bezig houdt. Waarom neem je de moeite om dat op te schrijven? Misschien iets om eens met Frank Janssen te bespreken. Frank is de initiator achter Frankwatching. Hij is ook begonnen te webloggen terwijl hij een baan had bij TPG post (inmiddels TNT). Van het een kwam het ander en hij werd in Nederland een gerespecteerd webloggen. Ik ontmoette Frank ter voorbereiding van de 2e ISB waar hij als spreker optrad.

Zo nu en dan spreken we elkaar weer even en dat zijn altijd leuke ontmoetingen.

Iets motiveer mensen om te webloggen en misschien wil ik het ook wel niet weten. Want voor mij is het simpel ik kan nog zulke nuttige dingen doen (hoe groot of klein dan ook) Als niemand er iets van merkt had ik het niet hoeven doen. Door de weblog kan ik er in ieder geval over schrijven en als niemand het leest, ook goed dan stop ik vanzelf. Maar iedere maand zijn er 2000 unieke bezoekers op mijn weblog. Rond de 150 per dag. De feedback die ik terugkrijg zijn bijna allemaal positief. In het begin waren er veel negatieve reakties, die zijn nu opgedroogd. Op zich is het ook simpel, als je het niks vindt moet je niet meer komen šŸ™‚

Er is nog zoveel te verellen. Op dit moment lees ik het boek "Ik ging weg bij Microsoft om de wereld te verbeteren"van John Wood. Een prachtig mooi verhaal hoe iemand gegrepen wordt door de ongelijkheid in de wereld en er iets aan gaat doen. De parallellen tussen de organisatie "Room to Read" en de stichting derdewereldfonds (waar van ik in het bestuur zit) zijn overduidelijk. Maar wat opereren we dan op kleine schaal. Aan de andere kant hebben we bij het Derde Wereld Fonds 1100 collega's die maandelijks bijdragen. En we steunen 12 tot 15 projecten per jaar. Het boek van John Wood is echt een aanrader. Het boek zelf wordt mijn eerste donatie aan bookcrossing. Dat is natuurlijk helemaal een prachtig idee: dat boek te laten rouleren over de wereld (in ieder geval door Nederland) . Zo hoort het ook boeken moeten gelezen worden dus zo veel mogelijk rouleren. Ik hoop binnenkort de  voortgang van de zwerftocht van dit boek hier te kunnen melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *