Spring naar inhoud

Aspect Oriented Programming en Decibel

Het was wel weer een dag van uitersten. Vanmorgen vroeg begonnen met het uitdelen van flyers van het Derde Wereld Fonds bij Atos Origin.We bestaan dit jaar 25 jaar en dat vieren we met een rondreizende tentoonstelling en deze 2 weken is Groningen aan de beurt. De Tentoonstelling is al geweest in Utrecht, Eindhoven, Arnhem en Rijswijk. De laatste locatie is Groningen en het is leuk om mensen te vertellen over het initiatief, dat we 25 jaar bestaan, dat we inmiddels voor een kleine 2 miljoen Euro aan Projecten hebben gesteund in de derde wereld en dat we ieder maand ruim € 6000,- uitkeren. We hebben inmiddels 4 "bouwreizen" georganiseerd.
Vervolgens op pad voor een opdracht, even thuis een broodje gegeten en toen de ICT Platformbijeenkomst in Hamshire Plaza (voormailg Meerwold.) Deze bijeenkomst was samen met Senter Novem en het onderwerp was Aspect oriented Programming. De opkomst was niet geweldig maar de aanwezigen waren erg te spreken over het onderwerp. Dat was maar goed ook want het onderwerp was niet aan mij besteed. Van huis uit ben ik geen IT-er. Toen ik op school zat moest ICT nog benoemd worden. Er waren wel al computers maar toen hadden we nog geen flauw benul hoe dat de wereld zou veranderen. Om eerlijk te zijn ik heb me vandaag zo verschrikkelijk dom gevoeld. Het ging over programmeren, niet mijn wereld. Vaak weet ik me er wel iets bij voor te stellen maar dit was wel heavy. Ik mocht het welkoms woord doen en gelukkig had Senter Novem het dagvoorzitterschap want ik kon er echt geen soep van koken. Nogmaals een bewijs dat ICT een verschrikkelijk breed gebied beslaat. Want ik durf te wedden dat veel van de aanwezigen nog nooit van Twitter hebben gehoord of Adsense of andere Web 2.0 kreten.
Ik moest op tijd weg want er was nog een vergadering met de Regio Advies Raad van het Alfa college. Sinds een paar jaar maak ik daar deel van uit. Problematiek van het MBO, hoe laat je de opleidingen aansluiten bij de vraag van het bedrijfsleven. Hoe breng je ondernemerschap bij? Hoe maak je een opleiding voor niveau 1? Jongeren met leermoeilijkheden die je wel iets bij wilt brengen. Een vak apart. Ik moest inwendig even lachen want ik voelde wel met die jongeren mee. Als je op school zit maar je kunt je helemaal niks voorstellen bij de inhoud van de les. Je probeert het wel maar het is net Neder Swahili of proberen Chinees te lezen, een onmogelijke opgave. Voor mij was het vanmiddag misschien maar 2 uren en ik kon ook nog even buiten de zaal wat telefoontje plegen. Maar stel je voor dat je zoiets iedere dag hebt en je kunt niet weglopen.
Maar de regioadviesraad gaat ook over de ambitie van het MBO om meer te betekenen voor leerlingen, bedrijfsleven en maatschappij. Vaak staan mensen er niet bij stil. MBO-ers houden de maatschappij draaiende. De combinatie tussen denken en doen. Vorige week had iemand daar een mooi voorbeeld van. 12 jaar geleden werd het telefonienet 10 cijferig. Het was op 10 oktober. De operatie heette bij KPN [[Decibel]]. (10 cijferig, 10 oktober, 10-10). Een monster operatie 1350 telefooncentrales werden omgenummerd van acht of negen cijfers naar tien cijfers. Maar het land moest wel bereikbaar blijven. Die hele operatie is grotendeels uitgevoerd door MBO-ers. Ze waren het hele weekend in touw. Natuurlijk ook veel management (HBO-ers of WO-ers) maar het werk werd volgens een voormalig KPN directeur gedaan door MBO-ers.
Zo bekeken is de regio advies raad een erebaantje waar ik met plezier mijn tijd aan besteed.

Powered by ScribeFire.

2 gedachten over “Aspect Oriented Programming en Decibel

 1. Mies

  Ha Jan
  Ik weet niet waar je zat met decibel, maar ik zat toen in Arnhem. Heel leuk was dat we bij bejaardenhuizen langs gingen om de mensen te helpen met omnummeren. Zelfs 3 cijferige telefoonnummers kwamen we nog tegen. Prachtige tijd.
  groet Mieke Frijling

 2. Jan Hut

  Ha die Mieke,
  Ik zat in het district Groningen. Wat een project was dat. Hier hadden we ook nog heel veel van die kleine centrale gebieden.
  Leuke tijd.
  Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *